Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η ετήσια σφαγή των δελφινιών στο Taiji της Ιαπωνίας


Κάθε χρόνο, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάρτιο στο Taiji της Ιαπωνίας, ξεκινά το... πατροπαράδοτο κυνήγι δελφινιών. 


Αυτό σημαίνει ότι οι αλιείς οδηγούν πάνω από 20.000 δελφίνια σε παράκτιες περιοχές της Ιαπωνίας με απώτερο σκοπό να τα σφαγιάσουν με φριχτό τρόπο και στη συνέχεια να πουλήσουν το κρέας τους, διοχετεύοντάς το στην αγορά, έναντι αδρών χρηματικών ποσών. Όσο για τα πιο... όμορφα (171 στον αριθμό), τα επιλέγουν για να τα πουλήσουν σε δελφινάρια προς τιμήν του βιομηχανικού θεάματος.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δεν κάνει απολύτως τίποτα για να τερματίσει αυτό το αποκρουστικό θέαμα, παρ' όλη την κατακραυγή από ολόκληρο τον πλανήτη. Ακτιβιστές και οικολογικές οργανώσεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσει επιτέλους αυτός ο θεσμός που κάνει τον άνθρωπο περισσότερο κτήνος απ' όσο ήδη είναι. Διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, υπογραφές, κινητοποιήσεις, δημοσιεύσεις, τίποτα δεν φαίνεται ότι μπορεί να σταματήσει όλη αυτή την κερδοφόρα επιχείρηση και τον ανελέητο βιασμό της φύσης για άλλη μια φορά.

Αν ήταν της μόδας να φοράνε δελφίνια για πανωφόρια, θα το έκαναν με καμάρι όλα τα βούρλα της δημοσιότητας. Αλλά με τη δικαιολογία ότι τα δελφίνια έχουν νοημοσύνη, δεν φορούν το τομάρι τους. Λες και οι λεοπαρδάλεις, τα φίδια, οι καμηλοπαρδάλεις, οι σκίουροι, οι αλεπούδες και δεν ξέρω πια τι ΔΕΝ έχουν αφήσει ανεκμετάλλευτο, δεν διαθέτουν νοημοσύνη.

Ειλικρινά, αν είχα μια ευχή θα ήθελα να κλωνοποιηθούν οι δεινόσαυροι για να μας αφανίσουν όλους, και να γλιτώσει έτσι αυτή η Γη από το είδος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου