Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Surprise! - Έρχονται νέα χαράτσια για γάμους, κηδείες...


Όσοι ψήφισαν τα κόμματα του Μνημονίου (για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους και να μην τα ωραιοποιούμε ή να στρουθοκαμηλίζουμε), θα πρέπει να κοιμούνται ήρεμα και ευτυχισμένοι. Έρχονται νέα και πρωτότυπα χαράτσια για γάμους και κηδείες. 


Σύμφωνα με το σχέδιο «Αριάδνη» (άντε να ξεμπλέξει κανείς από τον μίτο της) του υπουργού Εργασίας κ. Ι. Βρούτση, οι μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση των πολιτών θα πρέπει να επικυρώνονται και από συμβολαιογράφο. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι τα έγγραφα, για παράδειγμα, της εκκλησίας ή του δήμου θα είναι περιττά.

Σε περίπτωση που ένα ζευγάρι επιθυμεί να επικυρώσει τον έρωτά του (λέμε τώρα) μέσω της γαμήλιας τελετής, οφείλει να πληρώσει στο κράτος από 100 έως 200 ευρώ, ενώ όταν ξενερώσει και θελήσει να χωρίσει θα πληρώσει το ίδιο χρηματικό ποσό. Γελοίο; Το λιγότερο που θα μπορούσε να πει κανείς.

Όσο για τον θάνατο, μετατρέπεται σε είδος… πολυτελείας, αφού η κηδεία ενός συγγενή θα επικυρώνεται με συμβολαιογραφική πράξη και, φυσικά, με το αζημίωτο. Βέβαια, το υπουργείο αναφέρει υποκριτικά ότι ο λόγος του συγκεκριμένου χαρατσιού δεν είναι άλλος από το να σταματήσει η λαίλαπα της είσπραξης παράνομων συντάξεων.

Δυστυχώς, οι ανίκανοι ηγέτες αυτής της (κατ' όνομα μόνο) χώρας, δεν προβλέπεται ότι θα πληρώσουν και αυτοί με τη σειρά τους κάποιο «χαράτσι ανοησίας». Αλλά, είπαμε. Κάποιοι τους ψήφισαν. Ας πληρώνουν τώρα χαράτσια για τον μήνα του μέλιτος και τα… κόλλυβα. Ζωή σε λόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου