Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η Άνγκελα υπόσχεται ότι με διαλογισμό και θετική σκέψη, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ


Προτού αναχωρήσει από την Αθήνα και μπει στη λίμο που θα την οδηγούσε στο αεροδρόμιο «Ευάγγελος Βενιζέλος» (έτσι το «βάφτισε» η κιτρινιάρα εφημερίδα Bild), η Άνγκελα είπε στον Αντώνη: «Αγάπη, προσεύχομαι για δύο πράγματα: Πρώτον για το μάτι σου κι ύστερα για να παραμείνετε στο ευρώ». Αν και το τελευταίο, δεν το πίστευε. Γι' αυτό και το ευχόταν…


Μέσα στο αεροπλάνο, στο δρόμο για την επιστροφή στο Βερολίνο, η Άνγκελα ήταν πιο σκεπτική από ποτέ. Ούτε το γυμνό τεκνάκι - το οποίο διαμαρτυρόταν έξω από το «Μεγάλη Βρετανία» - δεν την σόκαρε, ούτε καν το γεγονός ότι ο Καμμένος διαμαρτυρήθηκε για τα χημικά που έφαγε, αν και είναι σε αυστηρή δίαιτα. Η ανησυχία της ότι η Ελλάδα θα βρεθεί σύντομα εκτός Ευρωζώνης, επιβεβαιώθηκε πλήρως. Ο λόγος; Ε, μπορεί να είναι ice queen, στραβή πάντως δεν είναι. Πήρε αμέσως τηλέφωνο τον Βόλφγκανγκ, ο οποίος τη στιγμή εκείνη καταριόταν την υπηρέτριά του που ξεσκόνιζε το καροτσάκι του, δείχνοντας ξεδιάντροπα τα τροφαντά της οπίσθια: «Με κόλασες, καταραμένη Ούνα, τι θες να κάνω τώρα;»

Εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή που τα ανεκπλήρωτα πάθη του Βόλφγκανγκ παρέμεναν ανεκπλήρωτα, έπεσε το τηλεφώνημα της Άνγκελα. Η φωνή της τρεμόπαιζε, το βλέμμα της υποδήλωνε πανικό. «Θα την πάθω την κρίση, θα την πάθω, και δεν έχω ούτε ένα Λεξό». Στο Λεξοτανίλ αναφερόταν, για όσους δεν κατάλαβαν. Ο Βόλφγκανγκ έδειξε κατανόηση και την άφησε να βγάλει τα εσώψυχά της, ενόσω η υπηρέτρια του αποκάλυπτε τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού της.

Ο Βόλφγκανγκ κοίταζε, μια τον κώλο της υπηρέτριας, μια το ακουστικό, λες και η Άνγκελα θα έβγαινε μέσα απ' αυτό και θα εμφανιζόταν μαγικά, μπροστά στα βαρετά και μνησίκακα μάτια του. «Τι τρέχει;» ρώτησε. «Τα είδα ΟΛΑ», απάντησε, «είδα και ελληνικά αντρικά οπίσθια, μμμ… τελικά αυτή η χώρα κρύβει πολλές ομορφιές. Ξέρω τι αγοράζω, η γυναίκα». «Ήλιο και θάλασσα» απάντησε ο Βόλφγκανγκ ξενέρωτα, καθώς το μάτι του έπεφτε διαρκώς στην υπηρέτρια που τώρα ξεσκόνιζε το τζάκι, σχεδόν σκυμμένη και στα τέσσερα.

«Και όχι μόνο, δυστυχώς» είπε η Άνγκελα, ενόσω έβλεπε στο iPad τις φωτογραφίες από τα νέα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας. Την Ακρόπολη, το Μέγαρο Μαξίμου, την Βασιλίσσης Σοφίας και, φυσικά, το Hilton. Αυτό ιδίως της έκανε πολύ εντύπωση, αφού αισθητικά παραπέμπει σε 70'ς βερολινέζικο κτήριο. Ο Βόλφγκανγκ έμεινε στη γραμμή σιωπηλός, δίνοντας έτσι πάσα στην Άνγκελα. «Όλα αυτά τα καλούδια, πάνε πακέτο μ' αυτούς τους άχρηστους που υπέγραψαν τα Μνημόνια…»

«Κι όμως» την διέκοψε ο Βόλφγκανγκ, «χωρίς αυτούς δεν θα ήσουν εκεί σήμερα. Πάρ' το σαν φύρα. Είπες στον Αντώνη ότι θα τους πετάξουμε έξω απ' το ευρώ όταν δεν θα τους έχουμε πλέον ανάγκη;». Η Άνγκελα πήρε μια γρήγορη ανάσα και μετά από μία βασανιστική σιγή δευτερολέπτων, απάντησε: «Κατά κάποιο τρόπο… Του είπα ότι εύχομαι, θέλω, ελπίζω, δεν θυμάμαι τι σκατά είπα… anyway… του είπα ότι εύχομαι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Α, ναι! Μίλησα και για τη δύναμη του διαλογισμού και της θετικής σκέψης». Ο Βόλφγκανγκ έπαψε να κοιτάζει τα οπίσθια της υπηρέτριας και τα σάλια του μπήκαν ξανά μέσα στο στόμα του, λέγοντας: «Και σε πίστεψε, ε;».

Η Άνγκελα παράτησε το iPad της στο διπλανό κάθισμα. Πήρε και πάλι τον χρόνο της για να απαντήσει και είπε: «Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ας μην είμαστε αχάριστοι. Το φιλέτο μας ανήκει. Έστω και με τη φύρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου