Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Lance Armstrong - Στο μάτι του κυκλώνα


O επί 7 διαδοχικές φορές πρωταθλητής του Γύρου της Γαλλίας (Tour de France) - του μεγαλύτερου αγώνα ποδηλασίας στον κόσμο και ενός από τους πιο εξαντλητικούς αγώνες σε όλο τον αθλητισμό - βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για χρήση αναβολικών.  


Η Αμερικανική εταιρία NIKE ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας τους έπειτα από 10 χρόνια, εφόσον θεωρεί ότι ο ίδιος τους εξαπατούσε και δυσφήμισε τ' όνομά της. Θα συνεχίσει, όμως, να υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες και τη δράση του Livestrong, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ο ίδιος ίδρυσε για τους καρκινοπαθείς, όταν διαγνώστηκε και ο ίδιος ότι πάσχει από την επάρατο νόσο.

Μετά από τις βαρύτατες κατηγορίες και εκείνος με τη σειρά του παραιτήθηκε από Πρόεδρος του ιδρύματος, έτσι ώστε ο οργανισμός να συνεχίσει να λειτουργεί απερίσπαστα. Η δύναμη και η θέληση του Lance Armstrong, ιδίως γνωρίζοντας τη φυσική του κατάσταση, ήταν εκείνη που ώθησε πολλούς ανθρώπους στον κόσμο να μην το βάζουν κάτω και να επιμένουν διεκδικώντας τα όνειρά τους.

Το καλό παράδειγμα όμως παύει να είναι καλό, όταν στηρίζεται σε χάπια και βοηθήματα. Μετά από τόση «χημεία» που έχει δεχθεί αυτό το σώμα λόγω ασθενείας, με τι καρδιά το ντόπαρε, ήθελα να ήξερα. Λυπάμαι που ούτε ο πρώτος είναι, ούτε ο τελευταίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου