Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Τι ΔΕΝ θα δει η Καγκελάριος της Νότιας Γερμανίας (τέως Ελλάδα), Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα


Ενόψει της επίσκεψης της Καγκελάριου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η Αθήνα θυμίζει εγκλωβισμένη πόλη. 

Ήδη σήμερα, λόγω των προγραμματισμένων συλλαλητηρίων, έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό, ενώ παράλληλα 7.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή. 

Αυτή την εικόνα θα αντικρίσει αύριο η κυρία Μέρκελ, όπως επίσης θα συναντήσει τον πρωθυπουργό και όλους όσοι στηρίζουν το πρόγραμμα… εξυγίανσης της χώρας. Τι δεν θα δει, όμως; Πολλά!


Δεν θα δει τους τάφους εκείνων οι οποίοι αυτοκτόνησαν λόγω της οικονομικής κρίσης, που έγινε εντονότερη από την εφαρμογή των δύο παράλογων, καταστροφικών και απάνθρωπων Μνημονίων.

Δεν θα δει τις ατελείωτες ουρές ανέργων στα γραφεία του ΟΑΕΔ, απ' άκρη σ' άκρη και σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης.

Δεν θα δει τις 400.000 οικογένειες, όπου δεν εργάζεται ούτε ένα μέλος τους.

Δεν θα δει τους καταστηματάρχες που σκοπεύουν να κλείσουν τα μαγαζιά τους, αφού πλέον δεν αντεπεξέρχονται ούτε καν στις βασικές υποχρεώσεις τους.

Δεν θα δει την άθλια κατάσταση η οποία κυριαρχεί στα νοσοκομεία της χώρας, όπου οι ελλείψεις σε βασικά υλικά και φάρμακα δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Η καθημερινότητα.

Δεν θα δει τα σχέδια «αναδιάρθρωσης» και συγχώνευσης των νοσοκομείων, ίσως όμως και να τα απολαύσει στο μέλλον ως τουριστικά θέρετρα, ως πολυτελή ξενοδοχεία.

Δεν θα δει, ούτε θα μάθει ποτέ, πώς γίνεται να πληρώνεις ένα «χαράτσι», ενώ ταυτόχρονα μετράς τα 30 λεπτά που έχουν απομείνει στην τσέπη σου.

Δεν θα δει τους νεόπτωχους στις μεγάλες πόλεις, θα δει όμως τα δισεκατομμύρια που έφυγαν από την Ελλάδα προς το εξωτερικό και σίγουρα θα απολαύσει την απόλυτη οικονομική και πολιτική κυριαρχία της χώρας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να τα χαίρεται! Να χαίρεται την κυριαρχία της! Η ιστορία, όμως, έχει δείξει πως όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου, να περιμένεις ότι κάποια στιγμή - και μάλιστα σύντομα - η φωτιά θα επεκταθεί και στο δικό σου. Είναι θέμα κοινής λογικής, η οποία θυσιάστηκε στο βωμό των ανώνυμων (ενίοτε απόκοσμων) Αγορών, ως μεταμοντέρνα και ρακένδυτη Ιφιγένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου