Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Λιάνα Κανέλλη - Παραίτηση από τη Συμμαχία, λόγω... Συντέλειας


Η βουλευτής, δημοσιογράφος και φανατική Παναθηναϊκός, Λιάνα Κανέλλη, ειδοποίησε γραπτώς τον Πρόεδρο της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» Γιάννη Αλαφούζο και το Διοικητικό Συμβούλιο, ότι παραιτείται από μέλος του Σωματείου. Ο λόγος της παραίτησής της δεν ήταν άλλος από τη φάρσα της εκπομπής του ΣΚΑΪ, «Συντέλεια». 


Ας ξεκινήσουμε από το τέλος, διαβάζοντας την ανακοίνωση της παραίτησης της Λιάνας Κανέλλη από μέλος της «Συμμαχίας»:
«Κύριε Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ,
Προφανώς δεν μπορώ να παραμείνω μέλος του σωματείου σας.
Υποβάλλω την παραίτησή μου, με επίγνωση ότι δεν θα έλθει δα και η συντέλεια, διά της απουσίας μου,
να υπονομεύσει τις προσπάθειές σας για τον αγαπημένο μου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.
Καλή επιτυχία απόψε και συνεχώς στην ομάδα μας.
Λιάνα Κανέλλη,
Βουλευτής ΚΚΕ Α΄ Αθήνας (κατά τη βούληση των ψηφοφόρων),
Παναθηναϊκός. Πάντα. Κατά τη δική μου βούληση και ψυχή».

Τι συνέβη ακριβώς; Το πρωί της Πέμπτης και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της εκπομπής «ΣΚΑΪ Τώρα» με την Πόπη Τσαπανίδου, η Λιάνα Κανέλλη βγήκε έξω από το στούντιο, άνοιξε την πόρτα αμέριμνη και είδε μπροστά της έκπληκτη έναν άντρα που φορούσε δύο γάντια του μποξ. Η βουλευτής φοβήθηκε (φρίκαρε, τα είδε όλα, πείτε το όπως θέλετε), καθώς οι μνήμες από το περιστατικό της επίθεσης από τον Ηλία Κασιδιάρη είναι ακόμη νωπές. Έξω από το στούντιο δεν την περίμενε, φυσικά, ένας νταβραντισμένος Χρυσαυγίτης, αλλά κάποιος συνεργάτης της εκπομπής «Συντέλεια», που φημίζεται για τις φάρσες της σε επωνύμους.

Στη συνέχεια, η κυρία Κανέλλη επέστρεψε στο στούντιο και - εμφανώς σοκαρισμένη και με δάκρυα στα μάτια - είπε στην παρουσιάστρια της εκπομπής: «Η ψυχική μου κατάσταση είναι βεβαρημένη, αλλά αποφάσισα να βγω να εξηγήσω εγώ. Υπέστην ηθική και ψυχολογική καταρράκωση. Δεν ήταν αστείο! Μπορώ να φυλαχτώ από τον οποιοδήποτε Χρυσαυγίτη πολιτικά, αλλά αυτό δεν το αντέχω. Δεν μπορεί να γίνεται πλάκα και σάτιρα με τη βία. Η άνοδος του φασισμού δεν σηκώνει τέτοια αντιμετώπιση». Κατόπιν η Λιάνα Κανέλλη έφυγε από το στούντιο, ενώ λίγο αργότερα η Πόπη Τσαπανίδου εξήγησε στους τηλεθεατές την κατάσταση, περιγράφοντας τι είχε συμβεί εκτός αέρα. Παράλληλα ζήτησε συγγνώμη (αν και η ίδια δεν ήταν υπεύθυνη για το γεγονός), διευκρινίζοντας ότι ο σταθμός δεν είχε καμία πρόθεση να την προσβάλλει.

Όσο για τον υπεύθυνο της σατιρικής εκπομπής «Συντέλεια», Μάνο Βουλαρίνο, δήλωσε σχετικά: «Δεν είμαι και τόσο καλά... τόσο όσο θα ήθελα εξαιτίας του περιστατικού. Ο Χάρης κατέβηκε να κάνει ένα αστειάκι στον καλεσμένο, μια πλάκα. Αυτό συμβαίνει εδώ και μήνες. Έχει συμβεί σε δεκάδες ανθρώπους! Δεν είχε αντιδράσει κάποιος τόσο άσχημα μέχρι στιγμής, οπότε δεν περιμέναμε μία τέτοια αντίδραση η οποία εκ των υστέρων μπορώ να καταλάβω ότι η Λιάνα Κανέλλη είναι φορτισμένη, οπότε δεν θα κάναμε το αστείο ποτέ, εάν ξέραμε ότι θα την ενοχλούσε τόσο πολύ. Η πλάκα δεν έγινε. Η Λιάνα ήταν χάλια έτσι όπως την είδατε. Ερχόμενος, την είδα και της είπα "χίλια συγνώμη"».

Και το ηθικό δίδαγμα: Μπορεί η σάτιρα να αποτελεί ένα από τα βασικά «συστατικά» μιας δημοκρατικής και φιλελεύθερης χώρας, παρόλα αυτά εκείνοι που την «παράγουν» οφείλουν να έχουν επίγνωση και συναίσθηση της πραγματικότητας. Δεν μπορείς να κάνεις πλάκα με το προσωπικό δράμα του άλλου. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να πεις σε κάποιον καρκινοπαθή «Εσείς τα… καρκινάκια, φέτος, θα τα πάτε πολύ καλά στα αισθηματικά σας». Και κάτι τελευταίο: Υπάρχει για τα πάντα ο ενδεδειγμένος χρόνος. Και στην προκειμένη περίπτωση, η «Συντέλεια» επέλεξε λάθος άνθρωπο και λάθος χρονική στιγμή για να κάνει μία φαινομενικά ανώδυνη φάρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου