Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Στις σκοτεινές αίθουσες - Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (25 - 31 Οκτωβρίου)


Ο Μπραντ Πιτ σκοτώνει γλυκά, οι αδελφοί Μπόντουραντ παράγουν παράνομο αλκοόλ, δύο κολλητοί καλλιεργούν μαριχουάνα και μοιράζονται την ίδια γυναίκα… Οι νέες ταινίες της εβδομάδας αποτελούν ένα «κήπο» γεμάτο με διαφορετικά και ενδιαφέροντα κινηματογραφικά «λουλούδια».


Σκότωσέ τους Γλυκά 
Killing Them Softly
Περιπέτεια (2012) Διάρκεια: 97'

Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία του Άντριου Ντόμινικ, με τους Μπραντ Πιτ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Μπεν Μέντελσον, Ρίτσαρντ Τζένκινς και Ρέι Λιότα.

Δύο απατεωνίσκοι ληστεύουν τους παίκτες μίας παρτίδας πόκερ που όμως ελέγχεται από τη... μαφία. Ένας επαγγελματίας δολοφόνος αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση και να δολοφονήσει τους ενόχους. Ένα βίαιο και με αρκετά μαύρο χιούμορ φιλμ, ενώ ο Brad Pitt βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της χολιγουντιανής καριέρας του.




Παράνομοι 
Lawless
Περιπέτεια (2012) Διάρκεια: 116'

Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία του Τζον Χίλκοουτ, με τους Σάια ΛαΜπέφ, Τομ Χάρντι, Τζέσικα Τσάστεϊν, Γκάι Πιρς και Μία Γουασικόφσκα.

Κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης, οι αδελφοί Μπόντουραντ στην Βιρτζίνια είναι λαθρέμποροι αλκοόλ. Ο αστυνόμος Ρέικς έρχεται από το Σικάγο και τα πράγματα γι' αυτούς αγριεύουν επικίνδυνα. Αν και η εν λόγω ταινία εμπεριέχει όλα τα συστατικά επιτυχίας, παρόλ' αυτά θυμίζει «κάτι». Και αυτό δεν είναι πάντα καλό…




California Dreamin' 
Κοινωνική (2006) Διάρκεια: 155'

Ρουμανική ταινία σε σκηνοθεσία του Κριστιάν Νεμέσκου, με τους Ρόζβαν Βασιλέσκου, Μαρία Ντινουλέσκου και Αρμάν Ασάντε.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο (1999), ο σταθμάρχης ενός επαρχιακού σιδηροδρομικού σταθμού σταματά ένα τρένο του ΝΑΤΟ. Το χωριό υποδέχεται τους στρατιώτες με ιδιαίτερη τρυφερότητα. Σάτιρα ηθών την οποία σας προτρέπουμε να μην αγνοήσετε…




Αγριότητα 
Savages
Περιπέτεια (2012) Διάρκεια: 131'

Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία του Όλιβερ Στόουν, με τους Άαρον Τζόνσον, Τέιλορ Κιτς, Μπλέικ Λάιβλι, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζον Τραβόλτα και Σάλμα Χάγιεκ.

Δύο κολλητοί φίλοι (κι έμποροι μαριχουάνας, μία… μικρή λεπτομέρεια) μοιράζονται την ίδια γυναίκα (κακό αυτό), η οποία απάγεται από ένα καρτέλ ναρκωτικών με απώτερο σκοπό να τους εκβιάσει. Θα 'θελαν! Θυμίζει Ταραντίνο, αλλά ΔΕΝ είναι Ταραντίνο. Και αναρωτιόμαστε, γιατί ο Στόουν μαϊμουδίζει; Στέρεψε από ιδέες ή από (αληθοφανείς ή αληθινές) θεωρίες συνωμοσίας;




Η Παράξενη Ζωή του Τίμοθι Γκριν 
The Odd Life of Timothy Green
Οικογενειακή (2012) Διάρκεια: 105'

Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία του Πίτερ Χέτζις, με τους Τζένιφερ Γκάρνερ, Ρόζμαρι Ντεγουίτ, Τζόελ Έντγκερτον και Σι Τζέι Άνταμς.

Ένα άτεκνο ζευγάρι θάβει στον κήπο του ένα κουτί μ' ευχές για ένα παιδί. Αυτό το παιδί εμφανίζεται μια νύχτα με καταιγίδα. Πρόκειται για τον Τίμοθι Γκριν, μία ξεχωριστή ψυχή. Μία ταινία με τη σφραγίδα της Disney. Συγκινητικό και μαγικό.



Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα! Κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου