Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ένα «κομμένο» φιλί, μήλον της Έριδος στη διοίκηση της ΕΡΤ (ποιος θα πάρει τα πρωτεία του gay friendly στελέχους;)


Είναι γεγονός. Στην ΕΡΤ «σκοτώνονται» για ν' αποδείξουν ποιος φταίει λιγότερο (ή και καθόλου) για το κόψιμο της σκηνής του φιλιού μεταξύ δύο αντρών (τι ντροπή!) στη βρετανική σειρά «Ο Πύργος του Ντάουντον» και ποιος είναι πιο… gay friendly. Παιχνίδια εξουσίας, στην πλάτη της τέχνης. 


Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος, διαχώρισε τη θέση του δηλώνοντας ότι διαφωνεί με την απόφαση του γενικού διευθυντή τηλεόρασης Κώστα Σπυρόπουλου, όσον αφορά στο «κόψιμο» της επίμαχης σκηνής:

«Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, που με ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο καταγγέλλουν την ΕΡΤ για λογοκρισία σκηνής ερωτικού περιεχομένου μεταξύ δύο ανδρών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Νίκος Σίμος διευκρινίζει τα εξής: Τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αντικειμενικής αξιολόγησης των γεγονότων, δικαιολογημένα έκριναν με αρνητική διάθεση το συμβάν. Επισημαίνεται, όμως, ότι η διοίκηση της ΕΡΤ ουδόλως είχε από την αρμόδια Διεύθυνση πληροφορηθεί την ατυχή απόφαση της αυθαίρετης λογοκριτικής παρέμβασης».

Υπενθυμίζουμε ότι ο γενικός διευθυντής τηλεόρασης κ. Κώστα Σπυρόπουλος, είχε δηλώσει ότι «η ερωτική σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες, όπως προκύπτει από τη δραματουργική εξέλιξη, δεν λογοκρίθηκε. Το φιλί δεν μεταδόθηκε λόγω της ώρας προβολής και της αντίστοιχης σήμανσης των προγραμμάτων. Στη νυχτερινή επανάληψη η σκηνή θα μεταδοθεί κανονικά, με την αντίστοιχη σήμανση καταλληλότητας των προγραμμάτων».

Με άλλα λόγια, ο κύριος Σπυρόπουλος προσπαθεί να μας πείσει ότι στην Τέχνη υπάρχουν δύο... βερσιόν. Αυτή του prime time κι εκείνη της ζώνης του λυκόφωτος. Με την ίδια λογική, τα γυμνά αγάλματα που εκτίθενται στο Μουσείο Ακροπόλεως, θα έπρεπε να καλύπτονται με φύλλο συκής τα πρωινά, για να μην σκανδαλίσουν το πρωινό… target group.

Το έχουμε ήδη πει: Η Ελλάδα οδεύει τρέχοντας να ενωθεί πολιτισμικά με το Αφγανιστάν. Άλλωστε, από Ταλιμπάν (λογοκριτές, μαυροντυμένους, νεοναζί και άλλους) «βρομάει» ο τόπος.


Ειδοποίηση: Ακολουθούν τηλεοπτικά φιλιά που θα κάνουν έξαλλους τους Ταλιμπάν της Ελλάδας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου