Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Αμερικανικές Προεδρικές Εκλογές 2012 – It’ s show time!


Το εκλογικό σύστημα στις Η.Π.Α. είναι φαντασμαγορικό. Όσο ο καιρός πλησιάζει, οι δύο μονομάχοι Barack Obama και Mitt Romney μάχονται στήθος με στήθος για την προεδρία. 


Τα debates είναι σαν τέλειες θεατρικές σκηνές, με το κοινό από κάτω να χειροκροτεί σε κάθε τους ατάκα. Το βαθύ μπλε με τ' αστεράκια γύρω γύρω, οι κινήσεις γεμάτες ρυθμό, η εξωπραγματική προφορά τους (όπως ο Ριτζ Φορεστερ στην «Τόλμη και Γοητεία»), η ανύπαρκτη σοβαροφάνεια (σαν τα δικά μας debate που δεν φτουράνε μία μπροστά στα αμερικάνικα), όλα συντελούν στο να προτιμάς να τα παρακολουθήσεις, παρά να δεις ταινία στο Star.

Ζηλεύω απίστευτα όλες αυτές τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις με τα σημαιάκια, τα τέλεια σιδερωμένα πουκάμισά τους, τα χαμόγελα όλων μετά τη λεύκανση, τις ολοστρόγγυλες κονκάρδες μοιρασμένες σε όλο το σόι όταν ανεβαίνει στο βήμα, μετά το τέλος της ομιλίας.

Στάνταρ εν τω μεταξύ στους φανατικούς βρίσκεται και ο παράνομος δεσμός τους (έτσι τουλάχιστον είναι στο δικό μου σενάριο). Στο πλάι τους πάντα η σύζυγος όλο καμάρι με το μαλλί στην πένα, σοβαρή, κυρία, χαμογελαστή, χαμηλών τόνων που συμπαρίσταται στον σύζυγο και τρελαίνεται για δημοσιότητα!

Διασημότητες να δηλώνουν ανοιχτά με ποιανού το μέρος είναι (όχι όπως εδώ που ακόμα εξακολουθεί να είναι ταμπού το τι ψηφίζει ο καθένας), να συγκεντρώνουν εράνους, να τραγουδούν σε μίνι συναυλίες, να φτιάχνουν σποτάκια. Οι εκλογές είναι ένα πραγματικό Hollywood με υπέρλαμπρες παραγωγές και κοστούμια, πρωταγωνιστές και κομπάρσους, με θεατές απ' όλο τον κόσμο που αν έκοβαν εισιτήρια, αυτή η ταινία θα γραφόταν στο βιβλίο Guinness, ως η πιο ακριβοπληρωμένη παραγωγή ever.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου