Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Δημοσιογραφικό Βατερλό - Ο professor Xavier (φτυστός είναι) πήρε συνέντευξη από τον Magneto (για φτύσιμο)


Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, με αδιαμφισβήτητο low profile (και αυτό αποτελεί προτέρημα, όχι όμως για την ελληνική τηλεόραση), συνετός δημοσιογράφος και (δυστυχώς) σχετικά ενημερωμένος για την ιστορική πορεία της Χρυσής Αυγής, από τα μυστηριώδη μονοπάτια της γέννησής της, μέχρι και την τελική εκκόλαψή της μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Τι, λοιπόν, πήγε στραβά στην παρθενική εκπομπή «Ευθέως» του ΣΚΑΪ; Η επιλογή στο πρόσωπο του καλεσμένου!


Η αρχισυνταξία όφειλε να προσκαλέσει στην πρεμιέρα της εκπομπής την Αρβελέρ, ή έστω την Στρουμφίτα, κι όχι να ρίξει στα χρυσοσκότεινα και βαθιά νερά της Χρυσής Αυγής τον δημοσιογράφο της με το comme il faut παρουσιαστικό. Η εξτρεμιστική και «έξω από τα δόντια» λαϊκίστικη ρητορική του κυρίου Μιχαλολιάκου, χρειαζόταν σκληρή και αλύπητη δημοσιογραφική γλώσσα. Χρειαζόταν καταιγισμό ερωτήσεων.

Δεν μπορείς, για να δώσουμε ένα απλό παράδειγμα, να ρωτάς τον αρχηγό ενός κόμματος εάν επιθυμεί να παραμείνει στο στούντιο μετά τις διαφημίσεις. Αυτός θα κανονίσει τη ροή της εκπομπής; Όταν υποχωρείς μπροστά στο δέος το οποίο προκαλεί ένας λύκος, τότε να περιμένεις ότι θα σε φάει ζωντανό και αμάσητο. Και αυτό ακριβώς έγινε!

Το μεγαλύτερο, ωστόσο, λάθος ήταν το γεγονός ότι η συντακτική ομάδα της εκπομπής "Ευθέως" ήταν απροετοίμαστη απέναντι σ' έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει να χάσει τίποτα, και άρα μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να φωνάζει όσο θέλει. Ας μην ρίχνουμε, λοιπόν, το φταίξιμο στον παρουσιαστή, αλλά σ' εκείνους που θέλησαν τον εύκολο τηλεοπτικό σαματά, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ουσιαστική και διασταυρωμένη δημοσιογραφική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου