Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο «νόμος» της θρησκευτικής βίας - Malala Yousafzai από το Πακιστάν, ετών 14


Η Malala Yousafzai είναι μόλις 14 ετών. Πυροβολήθηκε στο κεφάλι και τον ώμο από Ταλιμπάν, για να της διδάξουν πως όποιος μιλάει εναντίον τους, θα τιμωρείται κατ' αυτόν τον τρόπο. 


Πήγαινε στο σχολείο της για να μορφωθεί, επειδή πιστεύει ότι η γυναίκα έχει ίσα δικαιώματα με τον άντρα. Έχει blog, μέσα από το οποίο αγωνίζεται και καταδικάζει τις ωμότητες που διαπράττουν οι Ταλιμπάν.

Της την έστησαν άνανδρα, λοιπόν, και την πυροβόλησαν με μίσος, ούτως ώστε να πάψει να πιστεύει σε μια καλύτερη ζωή. Όπως είπαν οι ίδιοι, «την είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως να σταματήσει να μιλάει κατά των Ταλιμπάν και ότι πρέπει να πάρει το δρόμο του Ισλάμ».

Δεν πρέπει κάποια στιγμή οι θρησκείες να σταματήσουν να εγκληματούν και να σπέρνουν τυφλό μίσος και διχόνοια; Κάποτε δεν πρέπει να σταματήσει η ταλαιπωρία της γυναίκας στις χώρες του Ισλάμ; Μία φίλη μου πρόσφατα, σε συζήτησή μας σχετικά με αυτό το θέμα και γενικώς όσον αφορά στο έθιμο της μπούργκα, μου είπε το εξής: «Αν θεωρούν βλασφημία το να βλέπουν τη σάρκα της γυναίκας, ας βγάλουν τα μάτια τους!».

Το ανήλικο κορίτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου