Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σχέσεις και χωρισμοί - Φύγε πριν δεις το τέλος


Στο τέλος μιας σχέσης, σπάνια χωρίζεις με αξιοπρέπεια. Συνήθως υπάρχουν λόγια, απεγνωσμένες πράξεις, τσακωμοί και ο γνωστός κακός εγωισμός για το ποιος θα πικάρει τον άλλον με λέξεις που πονάνε.


Όσο πιο παθιασμένη μία σχέση, τόσο πιο επίπονος ο χωρισμός. Τα μισά απ' όσα λέμε, ούτε καν τα πιστεύουμε και όμως τα λέμε, κι ας γνωρίζουμε πως πληγώνουν. Και μετά περνάει ο καιρός και κάνοντας έναν απολογισμό, διαπιστώνουμε ότι δεν έπρεπε να είχαμε φανεί τόσο σκληροί.

Όμως όταν ο άλλος σε προκαλεί και δεν καταλαβαίνει, πώς να μην νευριάσεις; Που προσπαθείς να εξηγήσεις και δεν σ' αφήνει. Έχει πείσει τον εαυτό του πως θέλει ν' ακούσει κάτι συγκεκριμένο και όσο δεν το ακούει, τόσο δεν δέχεται κάτι άλλο αντ’ αυτού. Φαύλος κύκλος.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο, οπότε μην καθυστερείς το αναπόφευκτο. Οτιδήποτε άλλο οδηγεί σε φθορά και σε κακή διαχείριση. Τα πνεύματα οξύνονται, ο ένας κοιτάζει τον άλλο με μίσος, κι έτσι αρχίζει ο πόλεμος.

Φύγε λοιπόν, πριν δεις το τέλος. Τουλάχιστον θα έχεις να θυμάσαι κάτι καλό, αν υπάρχει, κάτι όμορφο που μοιράστηκες με τον άλλο. Κλείσε τον κύκλο, αποφεύγοντας τα μπρος - πίσω, γιατί χάνεις τον χρόνο σου. Η αγάπη δεν είναι αρκετή για να ενώσει δύο ανθρώπους και δεν νικάει τα πάντα. Ξεκόλλα, λοιπόν, κι αν θες να νιώσεις το ρομαντισμό, δες καμιά ταινία.


Ο Πόλεμος των Ρόουζ (The War of Roses). Θυμάσαι αυτή την ταινία με τους Michael Douglas, Kathleen Turner και Danny DeVito; Ε, κάπως έτσι θα καταλήξεις αν δεν φύγεις πριν δεις το τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου