Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Στις σκοτεινές αίθουσες - Οι ταινίες της εβδομάδας (18 - 24 Οκτωβρίου 2012)


Η Barbara κρύβει σκοτεινά μυστικά, ο Αστερίξ και ο Οβελίξ προσφέρουν ένα καζάνι με μαγικό φίλτρο στους Βρετανούς, ενώ ο κύριος Lazhar αντικαθιστά μία δασκάλα που αυτοκτόνησε μέσα στην τάξη...


Barbara 
Δραματική (2012) - Διάρκεια: 105'
Γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία του Κρίστιαν Πέτζολντ, με τους Νίνα Χος, Ρόλαντ Ζέρφελντ και Μαρκ Βάσκε.
Ένας νεαρός γιατρός που εργάζεται σε επαρχιακό νοσοκομείο της Ανατολικής Γερμανίας της δεκαετίας του '80, γνωρίζει μία συνάδελφό του την οποία παρακολουθεί η αστυνομία, καθώς όλα δείχνουν ότι κάτι κρύβει από το παρελθόν της. Ένα πολιτικό θρίλερ, άρτια σκηνοθετημένο, το οποίο κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.



Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία 
Κωμωδία (2012) - Διάρκεια: 109'
Γαλλία ταινία σε σκηνοθεσία του Λοράν Τιράρ, με τους Εντουάρ Μπαέρ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Κατρίν Ντενέβ και Γκιγιόμ Γκαλιέν.
Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ ταξιδεύουν στη Βρετανία, έχοντας μαζί τους ένα βαρέλι με μαγικό φίλτρο, ούτως ώστε να βοηθήσουν ένα αγγλικό χωριό που αντιστέκεται σθεναρά στην εισβολή των Ρωμαίων στρατιωτών του Ιουλίου Καίσαρα. Κωμωδία α λα γαλλικά, με «δυνατά» ονόματα και εντυπωσιακή σκηνοθετική άποψη.



Ο Εξαιρετικός Κύριος Lazhar
Δραματική (2011) - Διάρκεια: 93'
Καναδική ταινία σε σκηνοθεσία του Φιλίπ Φαραλντό, με τους Μοχάμεντ Φελάγκ, Σοφί Νελίς και Εμιλέν Νερόν.
Ένας Αλγερινός ζητάει πολιτικό άσυλο στον Καναδά και προσλαμβάνεται ως δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο, αντικαθιστώντας μια δασκάλα η οποία αυτοκτόνησε μέσα στην τάξη. Τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει… Τι άλλο, απ' τον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» σε βερσιόν καναδέζικη και με αξάν του Κεμπέκ. Εξαιρετικές ερμηνείες.




Σχετικό link:
Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου