Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ - Καλή όρεξη!


Το περιοδικό Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη αποκάλυψε τα 2.059 ονόματα της λεγόμενης Λίστας Λαγκάρντ, όπου συγκαταλέγονται επιχειρηματίες, εφοπλιστές, εκδότες, δημοσιογράφοι, γιατροί και δικηγόροι. 


Το δημοσίευμα του περιοδικού αποκαλύπτει πολλά (και γνωστά) ονόματα, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά στα ποσά τα οποία κατατέθηκαν σε συγκεκριμένη ελβετική τράπεζα. Παράλληλα, ο εκδότης του περιοδικού διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει για τους συγκεκριμένους μεγαλοκαταθέτες δίωξη για φοροδιαφυγή, τουλάχιστον έως τώρα. Επιπλέον οι γνωστοί επιχειρηματίες της λίστας θα μπορούσαν να κατέχουν νομίμως τα χρήματα στο εξωτερικό.

Μεταξύ των προσώπων τα οποία αριθμεί η λίστα (και είναι πολλά), υπάρχουν γνωστά ονόματα επιχειρηματιών (Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, αδελφοί Μαρινόπουλοι), εφοπλιστικών οικογενειών (Μαρτίνος και Πατέρας), πολλών γνωστών κοσμηματοπωλών, της οικογένειας Μπενρουμπή, του δημοσιογράφου Παναγιώτη Λάμψια, του δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, της σκιτσογράφου Κατερίνας Σχινά και του στελέχους του συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξη Σκαναβή.

Απομένει να αποδειχθεί η αυθεντικότητα της λίστας. Σε αυτήν την περίπτωση, μόνο η Δικαιοσύνη θα μπορέσει να αποφανθεί αν τελικώς από τη λίστα Λαγκάρντ βγαίνει… λαβράκι.

Δείτε τη λίστα Λαγκάρντ, έτσι όπως δημοσιεύθηκε στην έκτακτη έκδοση του περιοδικού Hot Doc:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου