Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Strange Days - Άγριο παρόν, ζοφερό μέλλον


Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (ούτε ο Αμερικανός πρόεδρος να ερχόταν στη χώρα μας), είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Καλώς ήρθατε στην «Εποχή των Παγετώνων» των ατομικών ελευθεριών και της πραγματικά ελεύθερης οικονομίας. 


Και ας ξεκινήσουμε με μία απορία: για ποιον ακριβώς λόγο δέχθηκε η Ελλάδα να «ματώσει», αποδεχόμενη την είσοδό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τον εθνικό της εξευτελισμό από τους εκπροσώπους της Τρόικα και τα σκληρά οικονομικά (και βαθύτατα αντικοινωνικά) μέτρα; Η απάντηση είναι απλή. Για το τίποτα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, το χρέος της χώρας μας θα ανέλθει στο 170,7% του ΑΕΠ το 2012 και στο 181,8% του ΑΕΠ το 2013. Παράλληλα, το Ταμείο προειδοποιεί ότι η ανεργία θα αγγίξει 25,4%. Με άλλα λόγια, εδώ και δύο χρόνια το Μνημόνιο κατόρθωσε το αδιανόητο, δηλαδή να οδηγήσει την ελληνική οικονομία στον γκρεμό.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο ερώτημα: για ποιον ακριβώς λόγο δέχθηκε η Ελλάδα να «ματώσει»; Η απάντηση είναι πλέον προφανής και το σχέδιο εμφανές. Για να εφαρμοστεί το σχέδιο φτωχοποίησης της χώρας, γεγονός που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα πανέμορφο, αλλά πάμφθηνο «φιλέτο». Τόσο απλά. Το πωλητήριο βγήκε το 2009…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου