Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Διεθνής διασυρμός - Εταιρεία συμβούλων BDO: Η Ελλάδα είναι πιο επικίνδυνη για επενδύσεις, ακόμη και από τη… Συρία!


Μία νέα γελοιότητα εναντίον της Ελλάδας, αυτή τη φορά από την εταιρεία επιχειρηματικών συμβούλων BDO, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα θεωρείται πιο επικίνδυνη χώρα ακόμη και από τη Συρία, όσον αφορά στις επενδύσεις από το εξωτερικό». Ας πάνε, λοιπόν, να επενδύσουν πάνω στα αιματοβαμμένα χώματα του δικτάτορα Άσαντ.


Σύμφωνα με την BDO, πιο… επικίνδυνη και από την Ελλάδα, αναδεικνύονται το Ιράν και το Ιράκ. Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα της συγκεκριμένης εταιρείας, η χώρα μας «αγωνίζεται ούτως ώστε να πείσει τους διεθνείς πιστωτές της ότι αξίζει τα δάνεια διάσωσης, και να αποφύγει έτσι την πτώχευση και μία ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ».

Όμως φαίνεται ότι η Ισπανία μας ανταγωνίζεται στον βαθμό επικινδυνότητας, καθώς το 11% των ερωτηθέντων οικονομικών διευθυντών επιχειρήσεων κατέταξαν την Ελλάδα ως το λιγότερο ασφαλή επενδυτικό προορισμό, ενώ το 80% απάντησε ότι η Ελλάδα είναι επισφαλής προορισμός λόγω της κρίσης. Το 86% δήλωσε ότι θα απέφευγε την Ισπανία για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Και μία λεπτομέρεια: Το 42% των συμμετεχόντων/ερωτηθέντων από τη Βραζιλία, απάντησε ότι φοβάται να πραγματοποιήσει κάποια επένδυση στην Ελλάδα. Αντιθέτως, δεν αναφέρουν κουβέντα για τις Βραζιλιάνες «χορεύτριες» οι οποίες εργάζονται στη χώρα μας. Εκείνες, προφανώς, δεν κρατούν… πισινή.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.050 Οικονομικοί Διευθυντές (CFOs) επιχειρήσεων, με ετήσια έσοδα από 50 εκατ. έως 2 δισ. δολάρια και οι οποίοι σκέφτονται να επεκταθούν, κάνοντας επενδύσεις στο εξωτερικό μέσα στο επόμενο έτος. Μην περιμένετε, λοιπόν, επενδύσεις από τους συγκεκριμένους. Έχουν να επενδύσουν στη… Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου