Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πέμπτη 18/10 - Καθολική απεργία και διαδηλώσεις (αποκλειστικές φωτογραφίες + timeline)


Ήμασταν εκεί για να αποτρέψουμε τον αφανισμό μιας τέταρτης γενιάς. Η δική μας είναι ήδη διαλυμένη. Δείτε φωτογραφίες από τις σημερινές διαδηλώσεις στην Αθήνα.


















Timeline:

15:20 Νέα ένταση στην Αμαλίας. Οι προσαγωγές έχουν ξεπεράσει τις 50. Πέντε οι τραυματίες, νεκρός ο 67χρονος που υπέστη ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια του σημερινού, μεγάλου συλλαλητηρίου.

14:14 Έριξαν μία φορά στις καθέτους δακρυγόνα, για να εμποδίσουν τον κόσμο να περάσει στο Σύνταγμα. Ο κόσμος είναι προετοιμασμένος με μάσκες και με φουλάρια. Στο Σύνταγμα αυτή τη στιγμή υπάρχει ησυχία.

13:50 Σε κάθε 5 μέτρα σταματάμε λόγω του συνωστισμού (Σταδίου, λίγο πριν το Σύνταγμα). Δεν κινείται τίποτα! Ακούγονται συνθήματα όπως «Ούτε ΔΝΤ, ούτε ΕΕ, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ». Χιλιάδες οι διαδηλωτές, περισσότεροι από ποτέ.

13:40 Τα ΜΑΤ δεν αφήνουν την πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να περάσει προς τη Βουλή. Επικρατεί ένταση στο Σύνταγμα, ενώ ρίχτηκαν και μολότοφ. Περιορισμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

12:38 Η πορεία ήδη ξεκίνησε και γίνεται στην κυριολεξία πανδαιμόνιο. Επικεφαλής της πορείας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τέθηκαν Βέλγοι μεταλλωρύχοι οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα ως ένδειξη συμπαράστασης.

12:30 Στο Σύνταγμα η πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος ήδη βρίσκονται στο Πεδίο του Άρεως.

11:48 Πρώτος σταθμός, Μουσείο. Ο κόσμος είναι πολύς, έπεται συνέχεια. Προς το παρόν επικρατεί ησυχία, ο κόσμος όμως βρίσκεται ήδη εκεί για τη μεγάλη πορεία κατά των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου