Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Αγία... ιεροσυλία! - Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Η Χρυσή Αυγή, γλυκιά ελπίδα του λαού»


Την ίδια ώρα που εννέα Μητροπολίτες καταδικάζουν ευθέως τις πρακτικές και την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος υπέπεσε σε ντελίριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Χρυσή Αυγή είναι η «γλυκιά ελπίδα του λαού» και μία «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πολιτικό σύστημα». 


Ο Μητροπολίτης κατηγορεί επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ (!) για τους νεκρούς της MARFIN στις διαδηλώσεις του Μαΐου του 2010, ενώ δεν δίστασε να δώσει ακόμη και… πατρικές συμβουλές στα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ότι «οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής πρέπει να προσέξουν. Αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα μας, πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή την μέθη από την εκλογική τους επιτυχία… Εάν όμως βελτιωθήτε, εάν αποφύγετε κάποιες ανωφελείς ακρότητες του νεοφώτιστου, αν τροποποιήσετε το στύλ, που εφαρμόζετε, αν ωριμάσετε δηλ., μπορείτε να καταστήτε μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα».

Αντιθέτως, οι μητροπολίτες Σιατίστης, Κορίνθου, Θεσσαλονίκης, Δημητριάδος, Δωδώνης, Ναυπάκτου, Φθιώτιδος, Χαλκίδας και Μεσσηνίας τάχθηκαν - μέσω του κυριακάτικου Τύπου - κατά της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της, σημειώνοντας ότι ο ρατσισμός και η βία δεν συνάδουν με τη διδασκαλία του Χριστού.

< Η φωτογραφία είναι από έντυπη διαφήμιση του δημιουργικού γραφείου Ogilvy New Zealand, για λογαριασμό του μπαρ «Chapel» στο Auckland. Θου, Κύριε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου