Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Επιτέλους, μίλησε! - Κάρολος Παπούλιας: «Βρείτε άλλο λαό»



«Αν η Μέρκελ θέλει άλλα μέτρα, ν' αλλάξει λαό, να ψάξει να βρει έναν άλλο» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 


Ποια είναι η είδηση που επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο; Ότι, επιτέλους, ο πρόεδρος μίλησε! Και είπε στην Καγκελάριο της Γερμανίας (και ατύπως της Ευρώπης) το αυτονόητο: οι αντοχές των Ελλήνων έχουν ξεπεραστεί εδώ και καιρό.

Ο Κάρολος Παπούλιας δήλωσε σχετικά: «Θέλω να σας καλωσορίσω και καταλαβαίνω τι θ' ακούσω. Άλλωστε, πολλές φορές έχω πάρει θέση γι' αυτό, δηλαδή συμπλέω με αυτά που λέτε και εσείς, ότι είναι μια κατάσταση που ο ελληνικός λαός έχει δώσει πλέον όλα όσα μπορούσε να δώσει. Είναι μια κατάσταση που ο λαός έδωσε ό,τι είχε να δώσει. Το είπα και στην κυρία Μέρκελ, πως αν θέλει και άλλα μέτρα, να αλλάξει λαό, να ψάξει να βρει έναν άλλο».

Ίσως αντέδρασε κάπως αργά… Ίσως όφειλε να παραιτηθεί προτού ψηφιστούν από τη Βουλή τα καταστροφικά για την ελληνική οικονομία Μνημόνια. Η Ελλάδα έχει ήδη πουληθεί σε τιμή ευκαιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου