Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ένα θεατρικό «Σεμινάριο Βλακείας» στην Αθήνα, που θα είναι... βλακεία να χάσετε!


Αυτή τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 21:00, το Politheatro παρουσιάζει στο Θέατρο ΔΙΑΝΑ (Ιπποκράτους 7) το θεατρικό έργο του Σάκη Σερέφα, «Σεμινάριο Βλακείας», σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόγκου. 


Ποιος θεωρείται ότι είναι ο βλάκας και ποιος ο ευφυής; Ιδού η αιώνια απορία! Υπάρχουν διακριτά όρια μεταξύ της εξυπνάδας και της βλακείας; Υπάρχουν ατιμώρητες βλακείες και ευφυείς, αλλά δυστυχώς αφανείς πράξεις;

Αυτά και άλλα πολλά θα μάθετε στο «Σεμινάριο Βλακείας» του Σάκη Σερέφα, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως κωμικοτραγικός μονόλογος: η διάλεξη ενός καθηγητή στους τελειόφοιτους ενός σύγχρονου κολεγίου. Το μάθημα του εισηγητή (Κωνσταντίνος Μπάζας) είναι - σύμφωνα με το δελτίο τύπου των δημιουργών της παράστασης - ένα «παραλήρημα πάνω στη διαχρονική αξία της βλακείας, ως αντίδοτο στην τετράγωνη και συχνά ανελέητη λογική της εποχής μας. Ένας μονόλογος με πολύ έντονο το κωμικό στοιχείο που μπορεί να γίνεται και τραγικό, γιατί η βλακεία κατοικεί μέσα σε κάθε άνθρωπο και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να μεγαλουργήσει. Ποια είναι αυτή η στιγμή; Πόσες είναι αυτές οι στιγμές στη ζωή μας, στις ζωές όλων μας».

Highlights:
Στο ρόλο του Εισηγητή, ο Κωνσταντίνος Μπάζας.
Μουσική επιμέλεια: Γιάννα Κούλα, Αχιλλέας Κάππης
Σκηνικά – Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος
Το κοστούμι επιμελήθηκε ο: Τάκης Στεφάνου
Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2130244720 και 6948488107 
Γενική είσοδος 10 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου