Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ένταλμα σύλληψης για τον Κώστα Βαξεβάνη, ατιμωρησία για τους «γνωστούς αγνώστους» διεφθαρμένους


Την ίδια στιγμή που ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου - με την κατηγορία της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων - οι διεφθαρμένοι «γνωστοί άγνωστοι» οι οποίοι έφεραν με τις πράξεις τους την Ελλάδα ένα βήμα πριν από την οριστική (και αμετάκλητη;) διάλυσή της, παραμένουν ατιμώρητοι. 


Ακόμη κι αν η λεγόμενη «Λίστα Λαγκάρντ» είναι αμφιλεγόμενη, και αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους, εντούτοις η αυτεπάγγελτη δίωξη είναι - κατά την ταπεινή μας άποψη - τουλάχιστον υπερβολική. Όταν η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν, είναι αν μη τι άλλο είναι εξοργιστικό να κυνηγά η εισαγγελία έναν δημοσιογράφο, αφήνοντας ανενόχλητους όλους όσοι όφειλε να είχε περιορίσει από την πολιτική και οικονομική δραστηριότητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και ο νοών, νοείτο.

Είναι δε απαράδεκτο, τα ανακλαστικά των αρχών να είναι σε εγρήγορση όταν πρόκειται για μία τέτοια υπόθεση, αλλά κατά τ' άλλα, σε άλλες κραυγαλέες υποθέσεις, να εθελοτυφλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου