Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τώρα το θυμήθηκαν - Συνεχείς κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ για τα αλλεπάλληλα κρούσματα λογοκρισίας


Εδώ και 36 χρόνια, κάτι ήταν σάπιο στο τηλεοπτικό βασίλειο της Δανιμαρκίας. Μια φορά κι έναν καιρό, ωστόσο, όλοι ήταν καλά βολεμένοι. Σήμερα τα πράγματα είναι κάπως ζόρικα, για να μην πούμε ότι έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί. Και οι δημοσιογράφοι αντιδρούν, επιτέλους, στα κρούσματα λογοκρισίας, με τελευταία θύματα τους παρουσιαστές της «Πρωινής Ενημέρωσης». 


Η ΠΟΕΣΥ ζητά την άμεση ανάκληση της προσωρινής παύσης των παρουσιαστών της συγκεκριμένης εκπομπής, με επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τετάρτη 31/10 στη δημόσια τηλεόραση, αντιδρώντας μ' αυτόν τον τρόπο στα «κρούσματα λογοκρισίας και ιδιωτικοποίησης».

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕΣΥ κήρυξε:
- Για αύριο, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, δίωρη στάση εργασίας 6 με 8 το πρωί και 4ωρη από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.
- Επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου.

Επιπλέον, η ΠΟΕΣΥ ζητεί «εργασιακή αποκατάσταση του συναδέλφου της ΕΤ3, ο οποίος απομακρύνθηκε από την παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων του τριημέρου στη Θεσσαλονίκη γιατί «τόλμησε να αναφέρει τη λέξη "η πόλη αστυνομοκρατείται"».

Η ΠΟΕΣΥ αναφέρει, επίσης, ότι «τα δύο περιστατικά της λογοκρισίας έρχονται να προστεθούν στις αλλεπάλληλες καθημερινές παρεμβάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης, στο περιεχόμενο και τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών».

«Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ και το αρμόδιο υπουργείο ας αντιληφθούν ότι ο πολίτης πληρώνει ανταποδοτικό τέλος για πολυφωνία και πλουραλισμό. Η ακύρωση της ελευθεροτυπίας προσβάλλει τη δημοκρατία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Είναι αργά πια για δάκρυα.
...

Και μία παρέμβαση από τον Θεόδωρο Πάγκαλο...
Την ίδια στιγμή, ο Θεόδωρος Πάγκαλος καταφέρθηκε κατά του Κώστα Αρβανίτη - ο οποίος παρουσίαζε μαζί με την Μαριλένα Κατσίμη την «Πρωινή Ενημέρωση» - χαρακτηρίζοντάς τον (στο ΒΗΜΑ FM) ατάλαντο. Παράλληλα είπε ότι η εκπομπή του δεν είχε κανένα ενδιαφέρον, ενώ η θεαματικότητά της είναι μόλις 1,7 %, γεγονός το οποίο διαψεύδεται από τα επίσημα στοιχεία της AGB. Τέλος τον χαρακτήρισε ως «κομματικά στρατευμένο», εννοώντας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος «βρισκόταν στα οδοφράγματα της Κερατέας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου