Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Το Αντιρατσιστικό Κίνημα EGAM στέλνει επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά


Χρειάστηκε να στείλουμε ως αντιπρόσωπό μας την Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής, για να ξεσηκώσουμε αντιδράσεις και να μας στέλνουν επιστολές για να μας επισημάνουν το πόσο πρέπει να ντρεπόμαστε. 


Αφού, λοιπόν, η αντίδραση του πρωθυπουργού μας δεν ήταν καίρια, ούτε όταν η Ζαρούλια έβριζε τους μετανάστες μέσα στη Βουλή, ο πρόεδρος του Αντιρατσιστικού Κινήματος EGAM, Benjamin Abtan, μας έστειλε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας, παρακαλώντας μας ουσιαστικά να μας εκπροσωπήσει κάποιος άλλος στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Δεν μπορούσαμε να το καταλάβουμε από μόνοι μας. Έπρεπε να μας το γράψουν για να μας αποτυπωθεί στη μνήμη.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας γράφω σχετικά με τη συμμετοχή της νεο-Ναζί Ελένη Zαρούλια στην Ελληνική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αυτός ο διορισμός είναι δική σας ευθύνη, όπως εξάλλου είναι και δική σας ευθύνη ο αποκλεισμός της και ο διορισμός ενός άλλου μέλους δημοκρατικού κόμματος.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ανώτερο όργανο εκπροσώπησης των εθνικών κοινοβουλίων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει 636 εκπροσώπους από 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, και πρωταρχικός σκοπός του είναι η προστασία και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας.

Κάθε εθνική αντιπροσωπεία, η οποία συστήνεται ελεύθερα από κάθε κράτος μέλος, αποτελεί τον καθρέφτη αυτού του κράτους. Η παρουσία της Ελένης Zαρούλια εντός της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι μια δυσφήμηση για την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Θα μπορούσατε να μου αντιτάξετε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία έχει δεκατέσσερα άτομα, και ότι η Χρυσή Αυγή με το 7% των ψήφων που αποκόμισε από τις τελευταίες εκλογές, έχει αυτόματα το δικαίωμα συμμετοχής, όπως αυτό θα μπορούσε να συμβεί για οποιοδήποτε κόμμα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν μιλάμε για αυτοματισμούς, αλλά για πολιτικές επιλογές, και η «Χρυσή Αυγή» δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα.

Πρόκειται για ένα κόμμα νεο-Ναζί και αυτό αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα στα μάτια της Ευρώπης.

Έμβλημα εμπνευσμένο από την Σβάστικα, Mein Kampf ως σημείο αναφοράς, χαιρετισμός χιτλερικός, άρνηση του Ολοκαυτώματος, λατρεία της προσωπικότητας, απειλές κατά δημοσιογράφων, επιθέσεις εναντίον εκείνων τους οποίους θεωρούν «φυλετικά μη Έλληνες,» αντισημιτισμός ως ιδεολογία και ρατσισμός ως πρόγραμμα - η Ελένη Zαρούλια χαρακτήρισε πρόσφατα τους μετανάστες ως «υπανθρώπους», χρησιμοποιώντας τη ρατσιστική ταξινόμηση του εθνικοσοσιαλισμού η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση των έξι εκατομμυρίων Εβραίων και το αιματοκύλισμα της Ευρώπης.

Αναμφισβήτητα, η «Χρυσή Αυγή» είναι ένα νεο-ναζιστικό κόμμα.

Γι' αυτό το λόγο, η εκλογή μελών της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη άνοιξη οδήγησε, υπό την ηγεσία της Ευρωπαϊκού αντιρατσιστικού κινήματος EGAM στη μεγάλη εκστρατεία «Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι!

Νομπελίστες και επιφανείς ευρωπαίοι διανοούμενοι, συμπεριλαμβανομένων του Νόμπελ Ειρήνης Elie Wiesel, Νόμπελ Λογοτεχνίας Ντάριο Φο, τον κυνηγό των Ναζί Serge Klarsfeld και του refuznik Adam Michnik, διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία σε μία ευρωπαϊκή Βουλή, των άσπονδων εχθρών της Δημοκρατίας και της Ευρώπης, των υποστηρικτών των φυλετικών πόλεμων και της εξόντωσης.

Το κάλεσμά μας για το «ευρωπαϊκό όνειρο», για μια «ήπειρο χτισμένη στα ερείπια του Ναζισμού και στη μνήμη του Ολοκαυτώματος, απαλλαγμένης από τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, μίας κοινωνίας που βασίζεται στη συνύπαρξη πέρα από σύνορα», δόθηκε στη δημοσιότητα από όλο τον Ευρωπαϊκό Τύπο.

Η εκλογική επιτυχία της «Χρυσής Αυγής» απήχησε δυσοίωνα σε όλη την Ευρώπη επειδή αντιπροσωπεύει την αναβίωση του ναζισμού στην ήπειρό μας. Ο Νεο-Ναζισμός δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με μια κλίκα ηλικιωμένων δωσιλόγων νοσταλγών της ναζιστικής τους νεότητας. Είναι άκρως επίκαιρος και η επικινδυνότητά του δεν εξαφανίζεται με τους τελευταίους εγκληματίες του ναζισμού.

Για παράδειγμα, στη Λεττονία, ακόμα και αν είναι οι πρώην Waffen SS οι οποίοι παρελαύνουν κάθε χρόνο, εντούτοις υποστηρίζονται από ένα μέρος του πληθυσμού, ενώ φέτος μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους υποστήριξε. Στην Ουγγαρία, η «Ουγγρική Φρουρά» Jobbik πήρε το όνομά της προς τιμήν της πολιτοφυλακής των αγκυλωτών σταυρών, η οποία οργάνωσε την εξόντωση των Εβραίων και των Τσιγγάνων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα ευθύνεται για ρατσιστικές δολοφονίες των Ρομά, και αποτελείται από νέους άντρες. Στην Αυστρία, το FPÖ, νοσταλγός του Τρίτου Ράιχ και ένα από τα φαβορί των επερχόμενων εκλογών, βασίζεται κυρίως σε οργανώσεις νεολαίας, απαγορευτικές για τους Εβραίους και τις γυναίκες.

Για όλους αυτούς τους εχθρούς της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Ευρώπης, η εκλογική επιτυχία της «Χρυσής Αυγής» είναι μια ενθάρρυνση. Για εκείνους των οποίων το πολιτικό πρόγραμμα συνοψίζεται σε δολοφονίες, η επιτυχία αυτή δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για να αυξήσουν την επιρροή τους, ακόμα και να κατακτήσουν την εξουσία.

Η «ομαλοποίηση» της «Χρυσής Αυγής» με την παρουσία εκπροσώπων της στην ελληνική εθνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα ενισχύσει αυτή την επικίνδυνη τάση.

Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή η επιστολή θα μπορούσε να απευθύνεται και στους προέδρους των άλλων κομμάτων-μελών της αντιπροσωπείας, αλλά απευθύνεται σε εσάς, διότι είστε ο ηγέτης του μεγαλύτερου ελληνικού κόμματος και έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε την σύνθεση της αντιπροσωπείας.

Επειδή ενστερνίζεστε τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης, επειδή είστε ένας αμείλικτος εχθρός του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, επειδή ξέρετε ότι τίποτα δεν δικαιολογεί τον νεο-ναζισμό, επειδή γνωρίζετε τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο και της αξιοπρέπειας του έθνους σας, εσείς μόνο μπορείτε να αποκλείσετε τη νεοναζί Ελένη Zαρούλια από την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με σεβασμό,

Benjamin Abtan,
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος EGAM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου