Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Eurogroup, επίσκεψη Μέρκελ, διαδηλώσεις - Η εβδομάδα των παθών


Με αφορμή το συνέδριο του Eurogroup και την επικείμενη επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ, οι επόμενες δέκα ημέρες θα είναι δύσκολες για όλους. 


Το κέντρο ετοιμάζεται να υποδεχθεί την καλεσμένη του κάτω από δρακόντεια μέτρα και υπό τη σκιά διαδηλώσεων από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Ανεξάρτητους Έλληνες και αγανακτισμένους πάσης φύσεως και ιδεολογίας. Όλο το Σαββατοκύριακο, το Μαξίμου «καιγόταν» κάτω από τις συνεχείς διασκέψεις από τα κυβερνητικά στελέχη, στα πιο καίρια και «ευαίσθητα» υπουργεία.

Για την πολυπόθητη εκταμίευση της δόσης, έχει σχεδιαστεί το εξής: Για αρχή το κέντρο θα κλείσει, εν συνεχεία 7.000 αστυνομικοί απ' όλες τις υπηρεσίες της Αττικής θα βρίσκονται επί ποδός (ευκαιρία να πολλαπλασιαστούν οι κλοπές σε μία μέρα), ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται και το Λιμενικό (!), τα ελικόπτερα, το ΕΚΑΒ, υδροφόρα οχήματα, οχήματα ρίψης αφρού, ο μεταλλικός φράχτης έξω από το Κοινοβούλιο θα παραμείνει, διμοιρίες ΜΑΤ με ή χωρίς δίκυκλα θα  πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές (προληπτικά ας μην κυκλοφορεί κανείς με τσάντα). Επίσης θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση έξω από τη Γερμανική πρεσβεία.

Κανονικά θα έπρεπε η Τρίτη να κηρυχτεί επίσημη αργία μ' όλες αυτές τις ετοιμασίες. Ή, ακόμη, καλύτερα να έδιναν ένα διακοποδάνειο σε όλους τους Έλληνες και θα σας έλεγα μετά αν έμενε έστω κι ένας μας εδώ. Έχω βαρεθεί ήδη τα ανέκδοτα που ακούγονται και όλες αυτές τις αθυροστομίες εναντίον της Μέρκελ καθώς επίσης τις απειλές για λιντσάρισμα και γιουχάισμα. Τα μήντια ψοφάνε να λένε ανοησίες και να πηγαίνουν στις λαϊκές αγορές για συνεντεύξεις, επειδή οι γραφικοί τύποι είναι και οι πιο αστείοι.

Άντε να περάσει και αυτή η εβδομάδα, να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Η κυβέρνηση «τρίο» σε νέα αυτοτελή επεισόδια και ο κόσμος στην έρευνα για την αγορά ξυλόσομπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου