Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η καλή είδηση της ημέρας - Σαμαράς: «Θα καταθέσω τα μέτρα, κι ας με ρίξουν»


Με την ψυχολογία του ήρωα της ταινίας Mission Impossible κινείται πολιτικά ο πρωθυπουργός, καθώς δήλωσε ότι θα καταθέσει τα μέτρα και μετά ας τον «ρίξουν». Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι θα προσθέσει χάος στο χάος και κατόπιν θα μπορέσει και εκείνος να βρει διέξοδο, αλλάζοντας επάγγελμα. Ίσως και να δίνει διαλέξεις στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. 


Προς το παρόν αναμένει εναγωνίως, μέχρι την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα προς ψήφιση στη Βουλή των Νεοελλήνων, ακόμη κι αν γνωρίζει καλά ότι το πολιτικό κλίμα θα καταστεί ακόμη πιο ρευστό, θυμίζοντας κινούμενη άμμο.

Ο μεγαλύτερος φόβος του, σύμφωνα με τον real.gr, είναι οι «διαρροές» βουλευτών οι οποίες, να είστε σίγουροι, δεν θα συγκρατούνται ούτε με την πιο… απορροφητική πάνα. Αρκεί να κάνει κάποιος το πρώτο ηρωικό βήμα, αντιστεκόμενος μ' αυτόν τον τρόπο στην «υπογραφή» για το τέλος της χώρας, έτσι όπως την γνωρίζαμε.

Η κυβέρνηση-τρίο θα πέσει. Και ο κύριος Σαμαράς το γνωρίζει καλά, απλώς παίζει το τελευταίο του χαρτί προτού μετακομίσει στο εξωτερικό, όπως έκανε και ο προκάτοχός του, κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου