Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Υπάλληλοι Βουλής: «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα» - George Orwell, Η Φάρμα των Ζώων


Οι υπάλληλοι της Βουλής πέτυχαν - με τον εκβιασμό τους ότι δεν θα συμμετάσχουν στη σημερινή διαδικασία της ψήφισης του καταστροφικού πολυνομοσχεδίου - να αποσυρθούν οι διατάξεις που τους αφορούσαν. Καλώς ήρθατε στη νέα Φάρμα των Ζώων, εκεί που όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα.


Απέσυρε. τελικά, ο υπουργός Οικονομικών τη διάταξη που αφορούσε τα μισθολόγια των υπάλληλων-Καρδιναλίων της Βουλής, προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα επαναφέρει το θέμα με νομοτεχνική βελτίωση. «Είμαι υποχρεωμένος, λόγω του μεγάλου διακυβεύματος και του κατεπείγοντος, να αποσύρω τη διάταξη» δήλωσε σχετικά, αλλά δεν το 'σωσε.

Και τούτο επειδή, πρώτον, αποδείχθηκε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής ζουν σε παράλληλη διάσταση, εκεί όπου δεν υπάρχει Τρόικα και οι βουλευτές-συγγενείς λειτουργούν ως προστατευτική ασπίδα προστασίας. Και, δεύτερον, ότι ο υπουργός των οικονομικών μόλις έπεσε θύμα εκβιασμού από τους υπαλλήλους της Βουλής. Φανταστείτε πόση εκβιαστική πίεση θα πρέπει να έχει υποστεί από την Τρόικα, χωρίς ωστόσο να αντιδράσει αποτελεσματικά.

Η Ελλάδα, όμως, δεν χρειάζεται έναν υπουργό-Βούδα, αλλά κάποιον που θα μπορεί - όταν χρειάζεται - να τρίζει τα δόντια στους εκπροσώπους των διεθνών τοκογλύφων και των οικονομικών δολοφόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου