Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Χάος προ των Πυλών


Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο του τρόμου, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ολοκληρωτική διάλυση. Την ίδια ώρα, μόνο ο Θεός δεν απεργεί, καθώς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό μας, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (πάντα στο πλευρό των καταναλωτών) απειλεί με διακοπές ρεύματος, ενώ όπως όλα δείχνουν, το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει απόφαση για τη δόση, στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου. 


Κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει στο πρακτορείο Reuters ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας αρκούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Κι αν δεν πάρει η χώρα την επόμενη δόση; Πολύ απλά, θα πέσει πρωτίστως το σαθρό πολιτικό σύστημα που διοικεί τα τελευταία 36 χρόνια και το οποίο ευθύνεται για την επικείμενη οικονομική και κοινωνική καταστροφή μας.

«Η συνάντηση της 12ης Νοεμβρίου δεν θα είναι η τελική. Δεν είμαστε τόσο πιεσμένοι, όσο φαίνεται. Δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία αν δεν υπάρξει ξεκάθαρη συμφωνία για όλες τις λεπτομέρειες» δήλωσε ο αγνώστης ταυτότητος ιπτάμενος αξιωματούχος. Και γιατί να βιάζονται, άλλωστε; Αφού γνωρίζουν ότι και αυτή η δόση θα επιστρέψει - με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο - στις τσέπες τους: σε ευρωπαϊκές τράπεζες, σε ελληνικές, σε διεθνείς τοκογλύφους και στους ημετέρους τους, τα εγχώρια παραδοσιακά media.

Αυτά δε τα τελευταία, όχι απλώς προσεύχονται, αλλά επιπλέον διαλογίζονται (με κεριά και λιβάνια) για να λάβουν έστω μερικά ψίχουλα, έτσι ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν «ποιοτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα» και «έγκυρη έντυπη ενημέρωση». Το καλύτερο, φυσικά, θα ήταν να πέσει όλο αυτό το σαθρό διαπλεκόμενο σύστημα κράτους-κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων, η διάσωση του οποίου παρέσυρε στην καταστροφή τον (σχετικά) υγιή ιδιωτικό τομέα και τους εργαζόμενους.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το Reuters, αναζητείται τρόπος ούτως ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, ενώ απαραίτητη θα είναι και η έγκριση του νέου προγράμματος και η χορήγηση της δόσης από τα κοινοβούλια ορισμένων χωρών, όπως της Γερμανίας. Ας μην ξεχνούμε, άλλωστε, ότι το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ότι το χρέος της χώρας είναι μη βιώσιμο, θέση η οποία προκαλεί τριβές μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων μας και του ΔΝΤ.

Χάος προ των Πυλών. Ευχόμαστε ειλικρινά, όσοι έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από αυτή την επερχόμενη κόλαση, να το πράξουν λίαν συντόμως. Η χώρα μας, από τόπος Πολιτισμού και Δημοκρατίας, κατάντησε να είναι για τα μπάζα. Όσο για τους υπεύθυνους, αυτοί παραμένουν ατιμώρητοι, ούτε φυσικά θα τιμωρηθούν ποτέ. Το ελικόπτερο να είναι καλά, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν όταν τα βρουν πραγματικά σκούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου