Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Financial Times: Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών της χρονιάς ο... Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!


Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών της χρονιάς επελέγη - και μάλιστα για δεύτερη χρονιά - ο Γερμανός υπουργός (και γνωστός για τη γλυκύτητά του), Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Μην γελάτε, η συγκεκριμένη επιλογή ανήκει στους Financial Times και όχι στα... «Νέα του Ψαροντούφεκου». 

Και το βρίσκουμε απολύτως λογικό. Πριν από λίγες εβδομάδες ένα άλλο οικονομικό έντυπο, το περιοδικό Worth, επέλεξε τον Αντώνη Σαμαρά ως τον 13ο από τους 100 πιο σημαντικούς παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας.

Με αφορμή τη στέψη του ως «Finance Minister of the Year», κ. Σόιμπλε παραχώρησε συνέντευξη, όχι για να πει ότι το όνειρό του είναι να έρθει η ειρήνη στον κόσμο, ανέφερε, ωστόσο, ότι «υπάρχει φως στο τούνελ της ευρωπαϊκής κρίσης». Παράλληλα δεν δίστασε να απειλήσει την υφήλιο ότι «σε ένα χρόνο, το ενδιαφέρον των αγορών θα στραφεί σε άλλες περιοχές του κόσμου». Με άλλα λόγια, οι Αγορές θα παρατήσουν στην ησυχία τους την πολλάκις βιασμένη Ευρώπη για να ασχοληθούν (υποθέτουμε) με την Κίνα ή την Ιαπωνία. Πάντα large, αυτός ο άνθρωπος και με μια καλή κουβέντα στο στόμα του για όλους!

«Αν δεν είχαμε το ευρώ, θα έπρεπε να το εφεύρουμε», είπε ο Βόλφγκανγκ, αφήνοντας προφανώς τον δημοσιογράφο των FT με το στόμα ανοιχτό. Και μη χειρότερα! Καγκελάριος, πάντως, της Ευρώπης θα έπρεπε να στεφθεί η κυρία Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου