Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ο Δημήτρης Λιγνάδης σκηνοθετεί τον Άνθρωπο της Βροχής στο Θέατρο Γκλόρια


Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης αναλαμβάνει τον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο ενός αυτιστικού, για να διηγηθεί, μαζί με τον Γιάννη Στάνκογλου, μια ιστορία αδελφικής αγάπης.

Ο Τσάρλι Μπάμπιτ (Γιάννης Στάνκογλου) επιστρέφει στο πατρικό σπίτι του για την κηδεία του πατέρα του, αλλά ανακαλύπτει ότι έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης), ο οποίος είναι αυτιστικός και έγκλειστος σε ίδρυμα.

Το πρόβλημα τίθεται, όταν συνειδητοποιεί ότι ο πατέρας τους άφησε την περιουσία στον μεγαλύτερο αδελφό του. Ο Τσάρλι - σε μια στιγμή εγωισμού και ανθρώπινης αδυναμίας - απαγάγει τον αυτιστικό αδελφό του, ξεκινώντας έτσι ένα περιπετειώδες ταξίδι στην Αμερική που θα αλλάξει τη ζωή και των δύο, προς το καλύτερο…

Το Rain Man - που βασίστηκε στο κινηματογραφικό σενάριο των Barry Morrow και Ronald Bass, με πρωταγωνιστές στην ομώνυμη ταινία (1988) τους Ντάστιν Χόφμαν και Τομ Κρουζ - βραβεύτηκε με 4 Όσκαρ και τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η θεατρική εκδοχή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2008 στο West End με μεγάλη επιτυχία, ενώ η ελληνική παράσταση είναι σκηνοθετημένη από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Highlights:
Ο Άνθρωπος της Βροχής, Θέατρο Γκλόρια,
Ιπποκράτους 7, Αθήνα – Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 3609400

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Σκηνικά και Κοστούμια: Ευα Νάθενα
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Ηθοποιοί: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Στάνκογλου, Κλέλια Ρένεση, Θοδωρής Ρωμανίδης, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Μαρία Μπεληγιάννη και Γιάννης Καρατζογιάννης.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: Απογευματινή 20:00
Πέμπτη: Απογευματινή 20:00
Παρασκευή: Βραδινή 21:15
Σάββατο: Απογευματινή 18:15 και Βραδινή 21:15
Κυριακή: Απογευματινή 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή / Πλατεία: 18 ευρώ
Τετάρτη - Πέμπτη / Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ
Εξώστης: 15 ευρώ
Για ανέργους, πολύτεκνους, συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών, ισχύει η τιμή 15 ευρώ το άτομο για όλες τις ημέρες των παραστάσεων από Τετάρτη έως και Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου