Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ιστορικό ερωτικό σκάνδαλο - Μια άγρια νύχτα για τη Βασίλισσα Φρειδερίκη;


Ένας συνταξιούχος δημοσιογράφος των New York Times, ο Στιβ Κίντσερ, αποκαλύπτει σε βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει προσεχώς στις ΗΠΑ, τις… στενές σχέσεις της βασίλισσας Φρειδερίκης με τον αρχηγό της CIA, Άλεν Ντάλες.

Αποσπάσματα του βιβλίου δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στην εφημερίδα New York Times, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο Αλεν Ντάλες, ένας «τρομερός γυναικάς», για τον οποίο η ξαδέλφη του έλεγε ότι «είχε σχέσεις με περισσότερες από 100 γυναίκες» στη ζωή του, επιπλέον είχε και μία μικρή «περιπέτεια» με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πιο συγκεκριμένα, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος αποκαλύπτει τα εξής:

«Μια από τις κατακτήσεις του Ντάλες, σύμφωνα με πολλές πηγές, ήταν η βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας. Το 1958 είχε έρθει στις ΗΠΑ για περιοδεία με το γιο της, τον μελλοντικό βασιλιά Κωνσταντίνο Β' και, ακριβώς τη στιγμή που η επίσκεψη τελείωνε, η βασίλισσα ανήγγειλε - χωρίς να δώσει καμία εξήγηση - ότι θα έμενε ακόμη μια εβδομάδα. Ήρθε στην Ουάσιγκτον, συζήτησε "πνευματικά ζητήματα" με τον πρόεδρο Ντουάιτ Αιζενχάουερ στο Οβάλ Γραφείο και κατόπιν επισκέφθηκε τον Ντάλες στο αρχηγείο της CIA».

Ο Στιβ Κίντσερ συνεχίζει γράφοντας ότι η Φρειδερίκη και ο Ντάλες «έμειναν μόνοι οι δυο τους στο γραφείο του επί μία και πλέον ώρα, όταν ένας βοηθός του Ντάλες χτύπησε την πόρτα. Μην παίρνοντας απάντηση, εκείνος μπήκε στο γραφείο. Ήταν άδειο. Άκουσε, όμως, κάποιο θόρυβο στο διπλανό δωμάτιο. Αργότερα εμφανίστηκαν και οι δύο, ο Ντάλες και η βασίλισσα».

Όταν η βασίλισσα επέστρεψε στην Ελληνική Πρεσβεία, εξήγησε εκεί το λόγο για τον οποίο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στέρεες: «Αγαπούμε αυτόν τον άνθρωπο!», αναφώνησε ενθουσιασμένη, εννοώντας φυσικά τον αρχηγό της CIA, ή αλλιώς τον «εξηντάρη μορφονιό», όπως τον αποκαλούσαν λόγω των πολλών ερωτικών του κατακτήσεων!

Τα έργα και οι ημέρες του Ντάλες:
Ο Ντάλες είχε οργανώσει και διευθύνει ανατροπές δημοκρατικών καθεστώτων σε κράτη της Λατινικής Αμερικής αλλά και στην Αφρική, ενώ ταυτόχρονα ήταν και ο εμπνευστής της επίθεσης των καθεστωτικών του δικτάτορα Μπατίστα στην Κούβα, με σκοπό την ανατροπή του Κάστρο.

Πηγές: New York Times, Το Βήμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου