Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Γιάννης Στουρνάρας προς Κύπρο: «Μην πάρετε λεφτά από την Τρόικα. Πάρτε απ' αλλού!»


Σε μια και μόνο πρόταση, ο υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας - από τους λίγους νοήμονες της τριαδικής κυβέρνησης - τα είπε όλα! Διαβάστε τη δήλωση-σοκ! 

Ο Γιάννης Στουρνάρας - μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών που συνεδρίασε από κοινού με την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου - απεκάλυψε μια μεγάλη αλήθεια, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Οι τρεις τους (δηλαδή η Τρόικα) ήταν ομόφωνοι. Δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο (στις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις). Αν είχα τη δυνατότητα, δεν θα σχεδίαζα εγώ το πρόγραμμα έτσι, τόσο εμπροσθοβαρές».

Μ' άλλα λόγια, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι για τα ποσά τα οποία έχει έως τώρα «εισπράξει» (τρόπος του λέγειν) η χώρα μας, της ζητήθηκαν η εφαρμογή υπερβολικά παράλογων μέτρων και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε καταστροφικό. Ήταν σαν να προσπαθείς να μάθεις σ' έναν πενηντάχρονο να οδηγεί αεροπλάνο, όταν μέχρι τώρα δεν μπορούσε ν' ανέβει ούτε καν πάνω σε σαμάρι.

Όμως τα πιο συνταρακτικά λόγια του - με αποδέκτη την Κύπρια ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου - ήταν τα ακόλουθα: «Αν βρει η χώρα σας από άλλα κράτη χρηματοδότηση, να τα προτιμήσει από το να υπαχθεί η Κύπρος στο Μνημόνιο». Τι να σχολιάσει κανείς; Ο κύριος Στουρνάρας τα είπε όλα σε μια και μόνο πρόταση. Περαστικά μας! Και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα της χρεοκοπημένης χώρας. Αν μέχρι τότε υπάρχει ακόμη πόρτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου