Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η αληθινή (και με αίσιο τέλος) ιστορία δύο gay πιγκουίνων που έγιναν… μπαμπάδες!


Στο ζωολογικό πάρκο Odense της Δανίας, ένα ζευγάρι πιγκουίνων του ιδίου φύλου - με άλλα λόγια, gay - προσπάθησαν με κάθε θεμιτό αλλά και… αθέμιτο τρόπο να γίνουν γονείς, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να κλέψουν τα αυγά straight ζευγαριών! Απίστευτο κι όμως αληθινό. 

Την αληθινή αυτή ιστορία αποκάλυψε στην εφημερίδα Star η ζωολόγος Nina Christensen, η οποία ήταν μάρτυρας της ατέρμονης προσπάθειας των δύο αρσενικών πιγκουίνων να αποκτήσουν... παιδί! Και η ευτυχία χτύπησε, τελικά, την πόρτα τους, όταν μία θηλυκή πιγκουίνος έκανε όχι ένα, αλλά δύο αυγά, παρατώντας το ένα από τα δύο και δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αρσενικούς να γίνουν θετοί γονείς!

Ωστόσο μόλις οι υπεύθυνοι του πάρκου αντελήφθησαν το γεγονός, το πρώτο που έκαναν ήταν να δώσουν στα αρσενικά αρκετά τεχνητά αυγά, με σκοπό να εξασκηθούν πάνω σε αυτά προτού επωάσουν το ένα και αληθινό, μέσα από το οποίο θα έβγαινε το μελλοντικό καμάρι τους.

Όταν το ζευγάρι αποδείχθηκε απολύτως ικανό για να προχωρήσει στο στάδιο της επώασης, οι υπεύθυνοι τους έδωσαν το πολυπόθητο αυγό. Το μωρό-πιγκουίνος γεννήθηκε πριν από ένα μήνα, το φύλο του όμως θα προσδιοριστεί μετά από 240 ημέρες.

Όσο για τους δύο νέους… χαζομπαμπάδες, αυτοί πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Φωτογραφίες: Odense Zoo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου