Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Αμάια Εγκάνα - Μια ανθρώπινη ιστορία από τη Χώρα των Βάσκων (για να μαθαίνουν τα δικά μας παχύδερμα)


Στη Χώρα των Βάσκων, η Αμάια Εγκάνα έδωσε τέλος στη ζωή της πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, όταν οι δικαστικοί κλητήρες χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού της για να την εκδιώξουν. 

Ήταν το δεύτερο κρούσμα αυτοκτονίας στην Ισπανία λόγω έξωσης. Εκεί, όμως, στην «πρωτόγονη» ιβηρική χώρα, τόσο οι πολιτικές αρχές όσο και η Ένωση Ισπανικών Τραπεζών (ΑΕΒ) αποφάσισαν το πάγωμα των εξώσεων για τα επόμενα δύο χρόνια. Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί ιδιοκτήτες υποθηκευμένων ακινήτων αδυνατούν - λόγω κρίσης - να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και σ' αυτό εδώ το λεπτό και συγκεκριμένο σημείο, επενέβη το κράτος Πρόνοιας.

Ένα κράτος Πρόνοιας το οποίο στην Ελλάδα είναι πλέον ανύπαρκτο. Χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν αυτοκτονήσει για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Χιλιάδες Έλληνες έπραξαν όπως η Αμάια Εγκάνα, αλλά για το τίποτα. Στη Χώρα του Χάους, τόσο η πολιτική Αρχή όσο και το τραπεζικό σύστημα εθελοτυφλούν. Αρνούνται να δουν τη σκληρή πραγματικότητα. Ή, ακόμη χειρότερα, αδιαφορούν για το αν αυτοκτονήσει αύριο ένας ακόμη Έλληνας πολίτης.

Στην Ιβηρική χώρα, κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν. Στη χώρα των περασμένων μεγαλείων, ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, χειροκροτώντας την ντροπή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου