Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Έχετε κράτος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013. Μετά...» (θα έρθει το χάος)


Σε συνέντευξή της στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ αποκάλυψε μία μεγάλη και ανείπωτη αλήθεια. Ότι δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2013, τα ψέματα τελειώνουν. Η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ και τούτο θα γίνει ευθύς μετά τις εκλογές στη Γερμανία. The worst is yet to come. 

«Έχει γίνει ακριβώς η μέτρηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ… Παρακαλούν για την έξοδο της Ελλάδας…» ανέφερε χαρακτηριστικά η γνωστή Βυζαντινολόγος ιστορικός, εξαίρετη Ελληνίδα (με την πιο ευγενή έννοια του όρου) και πρώτη γυναίκα Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, από την αρχή της ίδρυσής της, πριν από 700 χρόνια. Ναι, καλά καταλάβατε! Η κυρία Αρβελέρ δεν είναι μία συνηθισμένη γυναίκα.

Τι άλλα ενδιαφέροντα αποκάλυψε; Ότι, για παράδειγμα, «ο πήχης που βάζει η Τρόικα ολοένα και ανεβαίνει πιο πάνω», λέγοντας παράλληλα ότι υποψιάζεται ότι αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. «Αν η Ισπανία ζητήσει βοήθεια, αποκλείεται η Ευρώπη να μπορέσει να βοηθήσει… Οπότε, όσο λιγότεροι (στην Ευρωζώνη), τόσο καλύτερα…»

Τέλος, η κ. Αρβελέρ αποκάλυψε μία κατ' ιδίαν συζήτηση την οποία είχε με υψηλό ξένο Αξιωματούχο, χωρίς ωστόσο ν' αποκαλύψει το όνομά του, όπου εκείνος της είπε αυτολεξεί: «Έχετε κράτος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013. Μετά… »

Μετά θα έρθει το χάος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου