Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

12 άντρες κατηγορούνται στη Λιβύη για ομοφυλοφιλία και κινδυνεύουν με εκτέλεση


Λιβύη -- Μία εξτρεμιστική μιλιταριστική οργάνωση στη Λιβύη «συνέλαβε» δώδεκα άντρες, με την κατηγορία ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Οι άντρες απειλούνται ότι, ή θα ακρωτηριαστούν, ή θα εκτελεστούν. Καλώς ήρθατε στον γενναίο νέο κόσμο της μεταμοντέρνας θεοκρατίας και της εγκληματικής ομοφοβίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gaystarnews.com, τη νύχτα της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου, η εν λόγω παράνομη πολιτοφυλακή συνέλαβε τους άντρες σε κάποιο πριβέ πάρτι, στο προάστιο Ain Zara της Τρίπολης. Στη συνέχεια, δημοσίευσε φωτογραφίες των συλληφθέντων σε Σελίδα στο Facebook, αποκαλώντας τους «τρίτο φύλο», έκφραση η οποία χρησιμοποιείται στα αραβικά όταν γίνεται αναφορά στους ομοφυλόφιλους.

Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από σχόλια, όπως για παράδειγμα «μαστιγώστε τους δυνατά». Η οργάνωση Human Rights Watch Libya απάντησε μέσω της συγκεκριμένης Σελίδας, ζητώντας από την πολιτοφυλακή «να μην βλάψει τους συλληφθέντες, αλλά να τους παραδώσει στις επίσημες αρχές της Λιβύης».

Είναι προφανές ότι τα μέλη της πολιτοφυλακής δεν γνωρίζουν ότι πίσω από την ομοφοβία τους κρύβεται η δική τους κεκαλυμμένη ομοφυλοφιλία. Και ό,τι είναι «καλυμμένο», είναι βαθιά άρρωστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου