Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Beth Ditto - Living Goddess


Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, αρχηγός της indie band «Gossip», συγγραφέας του βιβλίου «Coal To Diamonds», λεσβία και μέλλουσα σύζυγος, καθώς ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη της, Kristin Ogata. Αυτή είναι η Beth Ditto και αρέσει ακόμη και στον πιο πουριτανό κάτοικο αυτού του πλανήτη. 



Σε συνέντευξή της στο περιοδικό The Advocate, η 31χρονη τραγουδίστρια με το αστείρευτο ταλέντο και την ιδιαίτερη φωνή, αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στην παιδική της ηλικία, αλλά και στο βάρος, που μάλλον μόνο εμπόδιο δεν στάθηκε στην καλλιτεχνική της πορεία. Άλλωστε, ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά μόδας, το LOVE, την είχε κάνει εξώφυλλο στο παρθενικό τεύχος του. Και μπορεί στην Αμερική να είναι σχετικά γνωστή, στην Ευρώπη, όμως, έχει το δικό της φανατικό κοινό που πίνει νερό (ίσως και να τρώει) στ' όνομά της.

Όπως το περιοδικό Advocate αναφέρει, «πριν από 20 χρόνια η Beth Ditto ήταν ένα φωνακλάδικο, χοντρό και σεξουαλικά μπερδεμένο σπασικλάκι» που τραγουδούσε στη χορωδία της πόλης Judsonia στο Αρκάνσας, εκεί όπου τα κορίτσια μένουν έγκυες προτού ακόμη τελειώσουν το γυμνάσιο. Άλλωστε και η μητέρα της Ditto, η Velmyra, δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα.

Όταν ήταν ακόμη παιδί, δεν είχε την παραμικρή ιδέα σχετικά με τον βιολογικό της πατέρα. «Θα ήταν πολύ λυπηρό και εξοντωτικό για τη μητέρα μου να μου εξηγήσει…», ανέφερε σχετικά. Έκτοτε τα πράγματα άλλαξαν, το ίδιο και η Beth. Και άλλαξε σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπορέσει να γράψει στην αυτοβιογραφία της ότι μεγάλωσε σε μία «σκατόπολη», ξορκίζοντας μ' αυτόν τον τρόπο τους προσωπικούς της δαίμονες, τα προβλήματα της εφηβείας της και το δύσκολο - από κάθε άποψη - παρελθόν της.

Η Beth Ditto άνοιξε επίσης το άβατο της μόδας στις παχουλές κοπέλες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν πρέπει τα παραπανίσια κιλά να στέκονται εμπόδιο στη ζωή τους. Η ίδια, άλλωστε, είναι «μούσα» πολλών σχεδιαστών, όπως για παράδειγμα του Jean Paul Gaultier. Παράλληλα, δημιούργησε τη δική της κολεξιόν ρούχων (σε συνεργασία με τον οίκο Evans) και καλλυντικών (με την MAC Cosmetics).

Όσο για το συγκρότημά της, το Gossip, δεν σταματά να ενθουσιάζει το φανατικό του κοινό: το άλμπουμ «A Joyful Noise» βρέθηκε στο Top 100 του Billboard, ενώ στην Ευρώπη κατέκτησε ακόμη και την πρώτη θέση στα charts.

Και, ναι, η γυναίκα με το απόκοσμο βλέμμα - που ζυγίζει 91 κιλά, ενώ το ύψος της δεν ξεπερνά τα 1,5 μέτρα - κατόρθωσε να ξεφύγει από την Judsonia και να φτάσει στην κορυφή της επιτυχίας και της δημοσιότητας. Επειδή πολύ απλά είναι ο εαυτός της. Δεν παίζει ρόλους, δεν αδυνατίζει για να «αρέσει» στην κάμερα και στην Anna Wintour, τη διευθύντρια της Vogue. Και, αν μη τι άλλο, δεν είναι μία απλή τραγουδίστρια.

«Πιστεύω ότι είναι εκπληκτικό που τραγουδίστριες σαν την Adele φωτογραφίζονται για περιοδικά σαν τη Vogue και το Rolling Stone… Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό, ο κόσμος να μιλάει για το σώμα σου. Ειδάλλως, αν δεν το κάνουν, τότε δεν θα μπορέσεις ποτέ να σπάσεις αυτό το εμπόδιο», είπε στη δημοσιογράφο του Advocate.

Σε προηγούμενη συνέντευξή της δήλωσε το εξής συνταρακτικό: «Δεν ελέγχω όσα νομίζουν οι άλλοι για μένα, έχω όμως 100% τον έλεγχο όσων πιστεύω εγώ για μένα». Με τόση αυτοπεποίθηση, αλλά πάνω απ' όλα αυτογνωσία, πώς να μην κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα; Πώς να μην ξεφύγει από τη «σκατόπολη», με προορισμό την προσωπική και καλλιτεχνική επιτυχία...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου