Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Στις Σκοτεινές Αίθουσες - Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (29 Νοεμβρίου - 5 Δεκεμβρίου 2012)

Πέντε θρύλοι πολεμούν σώμα με σώμα και το ερώτημα είναι αν...

Οι Πέντε Θρύλοι
Rise of the Guardians
Animation, 2012, Έγχρ., Διάρκεια: 97'
Aμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Πίτερ Ράμσεϊ

Βασισμένη στη σειρά διηγημάτων του Ουίλλιαμ Τζόις, The Guardians of Childhood, η ταινία διηγείται μια ιστορία για τους πέντε Θρύλους-Προστάτες των παιδιών όλου του κόσμου και τις περιπέτειές τους. Ο Τζάκ Πάγος (Jack Frost), συμβολίζοντας το πνεύμα του χειμώνα, είναι ένας έφηβος που αποφεύγει τις υποχρεώσεις και τους κανόνες και διασκεδάζει σκορπίζοντας χιόνι και προσφέροντας χαρά στα παιδιά. Όταν τα όνειρα των παιδιών απειλούνται από το φόβο, μέσω του σατανικού Πίσσα που «σκορπά» τους εφιάλτες, οι τέσσερις παιδικοί προστάτες, ο Άγιος Βασίλης, η Νεράιδα, ο Πασχαλινός Λαγός και ο Άμμος (προστάτες της Περιπέτειας, των Αναμνήσεων, της Ελπίδας, και των Ονείρων αντίστοιχα) ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Τζακ Πάγο για να τον αντιμετωπίσουν. Εντυπωσιακό και ρεαλιστικό (λόγω του 3D) animation, με ωραίο ρυθμό και έντονη δράση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή ανήκει στους Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και Ουίλλιαμ Τζόις, ενώ από τις 23 Νοεμβρίου κυκλοφορεί στην αγορά και βιντεοπαιχνίδι βασισμένο στην ταινία, όπου οι παίκτες «οδηγούν» τους ήρωες στο πεδίο της μάχης εναντίον του Πίσσα.


Σώμα με Σώμα
De Rouille et d' Os / Rust and Bone
Δραματική, 2012, Έγχρ., Διάρκεια: 120'
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Ζακ Οντιάρ, με τους Μαριόν Κοτιγιάρ, Σελίν Σαλέτ, Ματίας Σένερτς και Αρμάν Βερντίρ

Ο σκηνοθέτης του γκανγκστερικού δράματος «Προφήτης», Ζακ Οντιάρ, επιστρέφει με μια ταινία που «αφηγείται» μια κλασική ερωτική ιστορία μ' έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο. Ο Αλί, πρώην μποξέρ παράνομων αγώνων, εγκαταλείπει το Βέλγιο για τη γαλλική πόλη Αντίμπ στη μεσογειακή Κυανή Ακτή, μαζί με τον πεντάχρονο γιο του, τον οποίο μεγαλώνει μόνος του. Εκεί, γνωρίζει τη Στεφανί, μια εκπαιδεύτρια φαλαινών, και αναπτύσσεται μεταξύ τους ένας δεσμός ο οποίος θα «δυναμώσει», μετά από ένα τραγικό ατύχημα της κοπέλας. Μέσα από εκπληκτικές εικόνες κι έναν υπέροχο αφηγηματικό μινιμαλισμό, οι θεατές παρακολουθούν την πορεία των ηρώων καθώς μαθαίνουν να συμφιλιώνονται με τις ελλείψεις τους, τόσο σε κυριολεκτικό όσο και σε μεταφορικό επίπεδο, και καλούνται να μάθουν να περπατούν ξανά απ' την αρχή, μαζί.  Υπέροχες ερμηνείες από τη Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ματίας Σένερτς. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο «Rust and Bone» του Καναδού συγγραφέα Κρέγκ Ντέιβιντσον και συγκεκριμένα στα δύο διηγήματά του, «Rust and Bone» και «Rocket Ride».
 

Αν...
Δραματική, 2012, Έγχρ., Διάρκεια: 111'
Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλιάτη, με τους Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργο Κωνσταντίνου, Μαρία Σολωμού και Χριστόφορο Παπακαλιάτη

Περισσότερα για την ταινία «Αν…», στο ειδικό αφιέρωμα του Snobbers. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου