Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Στις σκοτεινές αίθουσες - Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (8 - 14 Νοεμβρίου)


Ο Τόμας Βίντερμπεργκ δημιούργησε ένα ιδιότυπο κυνήγι, ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης μία ταινία που θα συζητηθεί, οι Ρεμί Μπεζανσόν και Ζαν-Κριστόφ Λι περιγράφουν πολλά, μαγικά ταξίδια και ο Μάρτιν ΜακΝτόνα προκαλεί με το ανυπέρβλητο χιούμορ του. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας, με ή χωρίς popcorn! 

Το Κυνήγι 
Jagten / The Hunt
Δραματική (2012) Διάρκεια: 115'
Δανέζικη ταινία σε σκηνοθεσία του Τόμας Βίντερμπεργκ, με τους Μαντς Μίκελσεν, Λάσε Φόγκελστρομ και Σούσε Βολντ
Ένας μοναχικός δάσκαλος προσπαθεί ν' αποκτήσει την κηδεμονία του γιου του, βλέπει όμως τη ζωή του να αλλάζει ξαφνικά και άσχημα, όταν κατηγορείται για «άσεμνη συμπεριφορά» σ' ένα ανήλικο κορίτσι. Η ταινία έχει αποσπάσει πολλές θετικές κριτικές, χάρη στη διεισδυτικότητα του Τόμας Βίντερμπεργκ και το υποκριτικό ταλέντο του Μαντς Μίκελσεν.


J.A.C.E. 
Δραματική (2011) Διάρκεια: 142'
Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία του εξαιρετικού Μενέλαου Καραμαγγιώλη με τους Αλμπάν Ουκάι, Στεφανία Γουλιώτη, Ιερώνυμο Καλετσάνο, Αργύρη Ξάφη και Κόρα Καρβούνη
Ένας 7χρονος Αλβανός βλέπει να σκοτώνουν τη θετή οικογένειά του, πέφτει στα χέρια της μαφίας και καταλήγει στην Αθήνα. Παίρνει όρκο σιωπής και προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σ' ένα βίαιο κόσμο χωρίς μέλλον και ελπίδα. Δραματικό, επιβλητικό, εμβληματικό και απολύτως ελληνικό.


Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα 
Zarafa
Animation (2012) Διάρκεια: 78'
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία των Ρεμί Μπεζανσόν και Ζαν-Κριστόφ Λι
Ένας ηλικιωμένος Αφρικανός αφηγείται σε μια παρέα παιδιών την ιστορία του δεκάχρονου Μακί και της καμηλοπάρδαλης Ζαράφα. Από την αφρικανική έρημο μέχρι την Αλεξάνδρεια και από τη Μασσαλία μέχρι το Παρίσι του 19ου αιώνα, η περιπέτεια αρχίζει! Σκηνοθετημένο σε Σινεμασκόπ και 2D και αυτό έχει τη χάρη του. Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.


Επτά Ψυχοπαθείς 
Seven Psychopaths
Κωμωδία (2012) Διάρκεια: 110'
Aγγλική ταινία σε σκηνοθεσία του Μάρτιν ΜακΝτόνα, με τους Κόλιν Φάρελ, Σαμ Ρόκγουελ, Γούντι Χάρελσον, Κρίστοφερ Γουόκεν και Τομ Γουέιτς
Ο Μάρτι, ένας Ιρλανδός σεναριογράφος, έχασε τη συγγραφική του έμπνευση. Ο άνεργος ηθοποιός και κολλητός του Μπίλι, προσπαθεί να τον βγάλει από το αδιέξοδό του. Όμως άθελά του τον μπλέκει σε μια απαγωγή σκύλου! Αποτέλεσμα; Μία μαφιόζικη συμμορία τους κυνηγά… Ξέφρενη σάτιρα που θα πρέπει να παρακολουθήσετε από την αρχή ως το τέλος.


Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου