Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μήνυμα Σαμαρά στο Facebook: «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει» (την κάθοδο στα Τάρταρα)


Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε μήνυμα ενότητας προς τους Έλληνες πολίτες, μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook κ.α.), το οποίο παραπέμπει αισθητικά σε προεκλογικό και δακρύβρεχτο τηλεοπτικό σποτάκι. 

«Η Ελλάδα έχει βρεθεί πολλές φορές μπροστά σε δυσκολίες, κι όμως κάθε φορά έβρισκε τον τρόπο να προχωρήσει. Κάθε γενιά έβρισκε τη δύναμη ν' αφήσει κάτι μεγαλύτερο στην επόμενη. Σήμερα βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια τέτοια στιγμή. Θα πρέπει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε. Να ξαναμπούμε σ' ένα δρόμο ανάπτυξης με σταθερότητα, ασφάλεια, συναίνεση. Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει, τώρα είναι στιγμή! Ή θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, ή θ' αφήσουμε την ιστορία να μας γυρίσει την πλάτη. Οι Έλληνες ξέρουμε καλά, μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».

Αυτό είναι το μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τον ελληνικό λαό, ωστόσο αμέλησε ν' αναφέρει την πρόσφατη έκθεση-καταπέλτη του ΟΟΣΑ, όσον αφορά στην ελληνική οικονομία και τα ποσοστά της ανεργίας. Διαβάστε ΕΔΩ την πρόβλεψη του «Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη» για την ελληνική οικονομία και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Είτε η ελληνική κυβέρνηση μας κοροϊδεύει, είτε η Τρόικα, ή και οι δύο μαζί!

Μπορεί να σας φαίνεται εκ πρώτης όψεως παράλογο, ωστόσο η απόφαση να δοθεί η δόση στην Ελλάδα αποτελεί ένα πολύ αρνητικό νέο, καθώς το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να πάρουμε μια εικονική ανάσα για λίγους μόνο μήνες και τίποτα περισσότερο. Τα δε συμφωνηθέντα ούτως ώστε να λάβουμε τη δόση, είναι μαθηματικά σίγουρο ότι δεν θα επιτευχθούν. Δεν υπάρχουν ούτε οι προϋποθέσεις, ούτε τα δεδομένα για την επίτευξή τους. Και για μία ακόμη φορά θα βρεθούμε εθνικά ξεκρέμαστοι και ανακόλουθοι. Ο λόγος; Η πραγματική οικονομία οδηγείται στα Τάρταρα. Η δε ανεργία θα φτάσει στο καταστροφικό ποσοστό του 27%.

Τι θα έπρεπε να πράξουμε; Απλώς να αρνηθούμε τη δόση - που ακολουθείται από άπειρα και παράλογα μέτρα - και να προσχωρήσουμε σε ένα γενναίο «κούρεμα» του χρέους. Θα ήταν πιο ειλικρινές και λιγότερο δυσβάσταχτο για τους πολίτες αυτής της χώρας, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για τον εθνικό της πλούτο που μόλις πουλήθηκε σε τιμή ευκαιρίας, από μία αναπάντεχη πράξη πολιτικής ανεντιμότητας και προδοσίας, η οποία συντελείται από το 2010 κι έπειτα. Παρόλα αυτά δεν είναι αργά για τον κύριο Σαμαρά, να κάνει τη διαφορά και να βάλει την Ελλάδα σε άλλο, φωτεινό μονοπάτι. Σε αντίθετη περίπτωση τα συμφωνηθέντα για τη λήψη της δόσης μέτρα, θα καταβαραθρώσουν τελειωτικά την οικονομία κι εντέλει την εθνική μας υπόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου