Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Ας χορέψουμε τώρα όλοι μαζί στους ρυθμούς του Gangnam Style (강남스타일)


Έρχονται επενδύσεις! Η ανάπτυξη θα μας χτυπά σε λίγο την πόρτα και δεν θα πιστεύουμε στα μάτια μας! Η Ελλάδα σώθηκε και δεν θα χρεοκοπήσει! Μας δουλεύουν και το γνωρίζουν. 

Ας σοβαρευτούμε και ας πει κάποιος στον ελληνικό λαό ότι η χθεσινή «επιτυχία» του κυρίου Σαμαρά δεν αποτελεί σωτηρία για την Ελλάδα, απλώς πρόκειται για τον τελευταίο θρίαμβο της σαθρής Μεταπολίτευσης και μία ύστατη προσπάθεια του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος για να κρατηθεί στην εξουσία, εις βάρος των φορολογούμενων, της υγιούς ιδιωτικής οικονομίας και - εσχάτως - εις βάρος της ίδιας της Ευρωζώνης.

Ναι, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα πνίγεται και πιάνεται από τα «μαλλιά» της Γερμανίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μη διστάζοντας να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία χώρα αναξιοπρεπή, που ζητιανεύει σαν τον hardcore ναρκομανή για να πάρει τη δόση του. Περιμένει η Ελληνική Κυβέρνηση να την χειροκροτήσουμε; Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρωτίστως να διαβεβαιώσει τους πολίτες αυτής της βιασμένης χώρας ότι τα χρήματα θα πάνε στην ελληνική οικονομία, πράγμα απίθανο.

Όχι, τα 44 και κάτι ψιλά δισεκατομμύρια ευρώ θα πάνε πρωτίστως στις τράπεζες και απομένει να δούμε εάν οι τελευταίες θα τα προωθήσουν στην πραγματική οικονομία και στον υγιή ιδιωτικό τομέα. Επίσης, αναρωτιόμαστε πώς θα επιτευχθεί η μείωση του χρέους κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Σύμφωνα με την Τρόικα, η Ελλάδα θα επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης το 2014. Παρόλα αυτά, ο ΟΟΣΑ προβλέπει περαιτέρω μείωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 1,3% τη χρονιά κατά την οποία η Τρόικα «βλέπει» ανάπτυξη!

Ας δούμε, επίσης, τι αναφέρει ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του για την ελληνική αγορά εργασίας. Η πρόβλεψη του «Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη» προβλέπει αύξηση της ανεργίας από το 23,6% το 2012, στο 26,7% το 2013 και στο 27,2% το 2014.

Πού βρίσκεται, λοιπόν, η ανάπτυξη και η ανάκαμψη του κ. Σαμαρά; Δουλεύει καλά το… κομπιουτεράκι της Τρόικα όταν κάνει προσθέσεις, αφαιρώντας ταυτόχρονα στους πολίτες το δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς και, κυρίως, χωρίς να τους κοροϊδεύουν;

Για την ώρα, ας γιορτάσουμε όλοι μαζί τον μεγάλο θρίαμβο της τριαδικής μας κυβέρνησης, ακούγοντας και (γιατί όχι;) χορεύοντας στους ρυθμούς του Gangnam Style (강남스타일)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου