Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η WWF αναρωτιέται (και ζητά τη βοήθειά σου): «Κομμάτια να γίνει;»


Μόνο το 2011 δολοφονήθηκαν 10.000 ελέφαντες με σκοπό κάποιοι βάρβαροι, κατ' όνομα μόνο άνθρωποι, να χρησιμοποιήσουν τους χαυλιόδοντές τους. 

Το 2012 έχουν ήδη δολοφονηθεί άγρια 450 ρινόκεροι για τα κέρατά τους, ενώ απομένουν μόλις 3.200 ελεύθερες τίγρεις στη φύση, οι οποίες κινδυνεύουν καθημερινά από τους παράνομους εμπόρους άγριων ζώων.

Θα κάνεις κάτι γι' αυτό, παρά την κρίση που μαστίζει το άδειο σου πορτοφόλι;

Υπάρχουν, ωστόσο - σύμφωνα με την WWF - και ευχάριστα νέα, καθώς η προστασία της τίγρης έχει ήδη φέρει θετικά αποτέλεσμα. Η τίγρης της Σιβηρίας, για παράδειγμα, ο πληθυσμός  της οποίας βρισκόταν τη δεκαετία του 1940 στο χείλος της εξαφάνισης με εναπομείναντα μόλις 40 άτομα, έχει σήμερα δεκαπλασιαστεί και ξεπερνά τις 400. Πάλι, όμως, ο αριθμός είναι απελπιστικά μικρός.

Η WWF αποκαλύπτει τώρα μια νέα απειλή, αφού το παράνομο εμπόριο κάνει τα πιο σπάνια είδη του πλανήτη να μην προστατεύονται πια.

Τραγικά στοιχεία
Η πίστη σε μαγικές ιδιότητες - αναφέρει η γνωστή οργάνωση για την προστασία της άγριας φύσης και των κατοίκων της - και η μόδα σε κάποιες ασιατικές χώρες, έχουν δημιουργήσει τεράστια ζήτηση για τα μέρη (γούνα, σάρκες, δόντια, νύχια, ζωτικά όργανα) των άγριων ζώων.

Παράλληλα, το εμπόριο άγριων ζώων λειτουργεί ανενόχλητο και έχει εξελιχθεί στο πέμπτο μεγαλύτερο οργανωμένο (και εγκληματικό) κύκλωμα λαθρεμπορίου παγκοσμίως.

«Οι παράνομες δραστηριότητες έρχονται και φεύγουν, όμως αν η τίγρης εξαφανιστεί, δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ» αναφέρει η οργάνωση και το Snobbers προσυπογράφει τον δίκαιο αγώνα της.

Στήριξε την εκστρατεία με τη δωρεά σου, όσο μικρή κι αν είναι αυτή!
Αν σ' ενδιαφέρει να διατηρηθούν, έστω μερικά, από τα εναπομείναντα άγρια ζώα, κάνε κλικ ΕΔΩ. Είναι για καλό σκοπό.


Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό / Πηγή - φωτογραφίες: WWF Ελλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου