Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ξεχρεώσαμε! Ας κρατήσουν και τα ρέστα - Κοιτάσματα αερίου αξίας 427 δισ. ευρώ νοτίως της Κρήτης


Η Deutsche Bank εκτιμά, με έκθεσή της, ότι νοτίως της Κρήτης υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου, αξίας 427 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη γερμανική τράπεζα, η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη πραγματοποιήσει προκαταρκτικές σεισμολογικές έρευνες, ενώ τα πρώτα πορίσματα αναμένονται στα μέσα του 2013.

Ωστόσο τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο, καθώς η ύπαρξη των 3,5 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένη, ούτε φυσικά τεκμηριωμένη.

Ο λόγος; Οι υπολογισμοί προέρχονται από ευρήματα φυσικού αερίου στη Λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου (πεδίο Levantine) που εκτείνεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου, Τουρκίας, Συρίας, Ισραήλ, Αιγύπτου και Λιβάνου. Αν, όμως, επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της, η Deutsche Bank αναφέρει ότι τα έσοδα θα αρχίσουν να φαίνονται σε 8 ή 10 χρόνια από τώρα.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που τίθενται, όπως για παράδειγμα εάν το 2022 θα υφίσταται ακόμη ελληνικό κράτος και όχι ένα κράτος-μπανανία, με αποικιοκράτες τους σημερινούς δανειστές μας. Σε παρόμοια περίπτωση, να είστε σίγουροι ότι δεν θα δούμε ούτε… σεντ από τα 427 δισ. ευρώ. Μέχρι τότε μπορούμε να ονειρευόμαστε, φωνάζοντας: «Ξεχρεώσαμε! Κρατήστε τα ρέστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου