Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Προσυπογράφουμε - Κατάργηση της στρατιωτικής θητείας προτείνει η Τρόικα


Να κι ένα προτεινόμενο μέτρο από την Τρόικα, που μας φαίνεται απολύτως λογικό!

Την κατάργηση, λοιπόν, της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας - ως τρόπος για να μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες - προτείνει η Τρόικα στην έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κατάργηση της θητείας - σε συνδυασμό με την καθιέρωση συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών - θα προκαλέσουν σημαντική μείωση στις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας. Σας φαίνεται κάτι παράλογο στην παραπάνω πρόταση της Τρόικα; Κι όμως, προκαλεί ήδη αντιδράσεις.

Η συγκεκριμένη πρόταση μάς βρίσκει απολύτως σύμφωνους! Τι περισσότερο προσφέρει η υποχρεωτική θητεία, πέρα από το να προσφέρουν οι νέοι υπηρεσίες… καθαριότητας στα στρατόπεδα; Τι πραγματικά μαθαίνουν σχετικά με την άμυνα της χώρας αλλά και τη χρήση των όπλων; Απολύτως τίποτα!

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν χαμένο χρόνο, στη ζωή μιας γενιάς καταδικασμένης να ψάχνει εργασία και ελπίδα σ' ένα μέλλον που διαφαίνεται σκοτεινό. Χρειάζεται, λοιπόν, να υφίσταται και τον βραχνά της θητείας; Έχουν την «πολυτέλεια» να ζουν οι νέοι άνθρωποι μια πραγματική (και όχι κινηματογραφική) λούφα και παραλλαγή;

Πηγές του υπουργείου Αμύνης αναφέρουν ότι «η στρατιωτική θητεία είναι και θα παραμείνει υποχρεωτική» και ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε το λόγο για τον οποίο υπάρχει αυτή η εμμονή στην υποχρεωτική θητεία. Και οι φτηνές δικαολογίες όπως για παράδειγμα «ποιος θα φυλάει τα σύνορα», ή ακόμη καλύτερα «είμαστε περιτριγυρισμένοι από εχθρούς», μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν. Και υποψίες.

Η Ελλάδα κινδυνεύει πρωτίστως από τον ίδιο τον εαυτό της. Δεν κινδυνεύει από τους Τούρκους ή τους Σκοπιανούς, ούτε φυσικά απ' τον Μπερίσα και τις πρόσφατες ανόητες δηλώσεις του (λόγια του αέρα), σχετικά με τα σύνορα της Αλβανίας. Τα σύνορα είναι όπως είναι και κανείς δεν τα αλλάζει, ακόμη κι αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.

Γιατί, τότε, αυτή η εμμονή στην «ιερή» αρχή της υποχρεωτική θητεία; Προφανώς γιατί κανένας μόνιμος στρατιωτικός δεν θα ήθελε να κάνει… αντιγόπινγκ.

Όσο για την καθιέρωση του συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών, ξέρετε πόσοι «παρατρεχάμενοι» θα χάσουν τις προμήθειές τους; Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου