Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Το τέλος του κόσμου έχει ήδη συμβεί (και δεν το 'χεις καταλάβει)


Προσοχή: το άρθρο περιέχει σκληρές εικόνες. 

Σήμερα, σύμφωνα μ' ένα αμφιλεγόμενο αρχαίο ημερολόγιο, η Γη θα καταστραφεί. Κι όμως, αυτός ο μάταιος κόσμος έχει ήδη διαλυθεί, ή, αν προτιμάτε, έχει ξεκινήσει ήδη η καταστροφή του, αργά και βασανιστικά.

Μια μικρή αναδρομή στα ακραία φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών, επιβεβαιώνει την παραπάνω άποψη. Ότι δηλαδή, η διαδικασία εκμηδένισης της ζωής στη Γη δεν θα γίνει «μια και καλή», αλλά αντιθέτως, εκτείνεται σε βάθος χρόνου.

Οι λόγοι; Πολλοί, με πρωταρχικό τον ανθρώπινο παράγοντα: δυστυχώς, συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον πιο βάναυσα ακόμη και από το πιο σαδιστικό ζώο, όπως είναι για παράδειγμα οι ύαινες. Σκεφτόμαστε και πράττουμε πιο βρομερά, ακόμη κι από τον πιο βρομερό αρουραίο. Δηλητηριάζουμε τον εαυτό μας, τον διπλανό μας και το περιβάλλον, ξεπερνώντας ακόμη και τον πιο επικίνδυνο σκορπιό.

Διαλύουμε στο πέρασμά μας τα πάντα. Το έδαφος, το υπεδάφος, τον ουρανό και το μόνο που έχει μείνει (για την ώρα) άθικτο, είναι το διάστημα. Όχι, δεν πρόκειται για μοιρολατρία, αλλά για ρεαλισμό. Με το να αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να συντομεύουμε το τέλος της ζωής σ' αυτόν τον γαλάζιο πλανήτη που άντεξε πολλά - από αστεροειδείς μέχρι δεινοσαύρους -, όχι όμως τον χειρότερο και πιο ύπουλο εχθρό του: τον άνθρωπο.


























Φωτογραφίες: Slate. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου