Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Οι κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας


Αυτή την εβδομάδα (13-19/12/2012), την προσοχή μας τράβηξαν τρεις ιστορίες από τρεις διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Ένα αναπάντεχο ταξίδι, ο έρωτας ενός 38χρονου bodybuilder και η ζωή της νεαρής Αλίσια. 


* Κακό
** Μέτριο
*** Καλό
**** Πολύ καλό
***** Αριστούργημα

Χόμπιτ. Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι ****
Hobbit. An Unexpected Journey
Φαντασίας / 2012 / Έγχρ. / Διάρκεια: 164'
Αμερικανικο-νεοζηλανδική ταινία, σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον, με τους Μάρτιν Φρίμαν, Ίαν ΜακΚέλεν, Κεν Στοτ, Κέιτ Μπλάνσετ, Χιούγκο Γουίβινγκ και Ρίτσαρντ Άρμιτατζ.
Ο Μπίλμπο Μπάγκινς, ένα φιλήσυχο και χαριτωμένο Χόμπιτ, κατευθύνεται με τον μάγο Γκάνταλφ και μια ομάδα νάνων προς το Μοναχικό Βουνό, για να πάρει πίσω το θησαυρό που έκλεψε ο δράκος Σμογκ. Το πρώτο μέρος από τη νέα επική τριλογία που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις κυρίως του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Όχι τόσο φαντασμαγορική όσο η πρώτη τριλογία, ούτε τόσο «γεμάτη», ωστόσο κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, σκηνοθετικά και αισθητικά.




Teddy Bear ***
Δραματική / 2012 / Έγχρ. / Διάρκεια: 93'
Δανέζικη ταινία, σε σκηνοθεσία Μαντς Ματίεσεν, με τους Κιμ Κολντ, Ντέιβιντ Γουίντερς, Λαμαϊπόρν Χούγκααρντ και Έλσεμπεθ Στέεντοφτ.
Ο Ντένις είναι ένας 38χρονος bodybuilder που ζει με τη μητέρα του και δυσκολεύεται να κάνει ερωτική σχέση. Ταξιδεύει στην Ταϊλάνδη, όπου γνωρίζει την Τόι. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα μινιμαλιστική κινηματογραφική ματιά στο ερώτημα «μα, πού πάνε η σχέση σήμερα;»




Έγκλημα στη Λίμνη ***
La Sirga
Δραματική / 2012 / Έγχρ. /Διάρκεια: 88'
Κολομβιανή ταινία, σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Βέγκα, με τους Χόγκις Αρίας, Χούλιο Σέζαρ Ρόμπλε και Φλοράλμπα Ατσικανόι
Η νεαρή Αλίσια φεύγει από το κατεστραμμένο από εμφύλιες συγκρούσεις χωριό της και πηγαίνει στο πανδοχείο του θείου της, το οποίο βρίσκεται στην άκρη μιας λίμνης των Άνδεων. Αν και το περιβάλλον είναι σκληρό και κακότροπο, ωστόσο εκείνη θα προσπαθήσει να κάνει μια νέα αρχή. Άντε, καλή επιτυχία! Κάθε αρχή και δύσκολη. Η συγκεκριμένη ταινία, ή θα σας γοητεύσει, ή θα σας ξενερώσει. Και τα δύο, πάντως, αποκλείεται να συμβούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου