Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ποιες είναι οι καλύτερες πρωτεύουσες παγκοσμίως σε ποιότητα ζωής


Global -- Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Βιέννη καταλαμβάνει επάξια την πρώτη θέση στη λίστα με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Mercer.

Η εταιρεία Mercer έλαβε υπόψη 39 διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης των πόλεων, όπως για παράδειγμα την πολιτική σταθερότητα, το επίπεδο παιδείας, τα ποσοστά της εγκληματικότητας, την υγειονομική περίθαλψη (νοσοκομεία, αριθμός γιατρών και νοσηλευτών), τις επιλογές στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία και, τέλος, το επίπεδο του δικτύου των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η Βιέννη πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια - και μάλιστα πέραν του δέοντος - ωστόσο η εταιρεία αναφέρει στην έρευνά της ότι οι τιμές των ενοικίων αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Η Ευρώπη συμμετέχει στις 15 από τις 25 πρώτες θέσεις της λίστας της Mercer, ενώ η Γερμανία και η Ελβετία συμμετέχουν με τρεις πόλεις (η καθεμία) στην πρώτη δεκάδα.

Ποιες ευρωπαϊκές, όμως, πόλεις βρίσκονται στις πιο χαμηλές θέσεις της λίστας; Δυστυχώς, η Αθήνα, καθώς στην έρευνα ελήφθη υπόψη η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Τουλάχιστον δεν βρισκόμαστε στην τελευταία θέση στον κόσμο, την οποία κατέλαβε η Βαγδάτη.

Όσον αφορά στην αμερικανική ήπειρο, το Βανκούβερ βρίσκεται στην πέμπτη θέση και η Χονολουλού καταλαμβάνει την 28η θέση, καθώς θεωρήθηκε ως «το πιο ευχάριστο αμερικανικό αστικό κέντρο».

Στην Ασία και τον Ειρηνικό, το Όκλαντ (Νέας Ζηλανδία) βρέθηκε στην τρίτη θέση, ενώ το Ντουμπάι κατέλαβε την μη ευκαταφρόνητη 73η θέση, παίρνοντας έτσι την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των κρατών της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Το TOP 10 των ευρωπαϊκών πόλεων…
1.   Βιέννη
2.   Ζυρίχη
3.   Όκλαντ
4.   Μόναχο
5.   Βανκούβερ
6.   Ντίσελντορφ
7.   Φρανκφούρτη
8.   Γενεύη
9.   Κοπεγχάγη
10. Βέρνη

… και το NOT 10
212. Κινσάσα
213. Νουαξότ
214. Tμπιλίσι
215. Μπραζαβίλ
216. Σαναά
217. Χαρτούμ
218 Τζαμένα
219. Πορτ ο Πρινς
220. Μπανγκούι
221. Βαγδάτη

Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου