Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Walt Disney - Ένα φιλμάκι διαφορετικό απ' όλα τ' άλλα


Στις 15 Ιανουαρίου του1943, ο Walt Disney κυκλοφόρησε ένα φιλμάκι κινουμένων σχεδίων 10 λεπτών, πολύ πιο διαφορετικό από ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα. 

Ο τίτλος του: «Education for Death: The making of the Nazi». Σε μετάφραση, «Εκπαίδευση Θανάτου: Πώς δημιουργείται ένας Ναζί».
Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Gregor Ziemer και παρουσιάζει την ιστορία του μικρού Χάνς στα χρόνια της Ναζιστικής Γερμανίας, ο οποίος ανατρέφεται για να γίνει ένας αδίστακτος και αμείλικτος δολοφόνος. Ένας «καλός Ναζί» της Βέρμαχτ που δεν θα δείξει έλεος στον αδύναμο και θα υποτάξει όλα τα αδύναμα έθνη.

Το φιλμάκι είναι άκρως περιγραφικό και εμπλουτισμένο με στοιχεία που δεν θα αφήσουν καμία απορία σε κανέναν, ούτε μικρό ούτε μεγάλο. Είναι τόσο ανατριχιαστική η πλύση εγκεφάλου που είχαν υποστεί από παιδιά, οι τότε μελλοντικοί στρατιώτες μιας «υπερ-φυλής», που δεν υπήρχε καμιά δυνατότητα διαφυγής.

Ας κάνει το γύρο του διαδικτύου αυτό το βίντεο, μπας και πέσει και στα χέρια εκείνων που εκμεταλλεύονται την κατάσταση της χώρας για να ξεπροβάλλουν από το βόθρο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου