Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ναφισατού Ντιαλό VS Ντομινίκ Στρος Καν - Σεξωδικαστικός συμβιβασμός


Μετά το βιασμό - εντός ή εκτός εισαγωγικών - της πρώην καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, Ναφισατού Ντιαλό, από τον τέως διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Γάλλου ερωτύλου, Ντομινίκ Στρος Καν, σειρά έχει τώρα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Την είδηση ανακοίνωσε ο δικαστής που ανέλαβε την υπόθεση, Ντάγκλας Μακ Κέον, χωρίς παρόλα αυτά ν' αποκαλύψει περαιτέρω οικονομικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία. Ουδείς γνωρίζει, με άλλα λόγια, πόσα χρήματα κέρδισε η αθώα κορασίδα Ναφισατού Ντιαλό (ειρωνικά το λέμε, καθώς αυτή η υπόθεση μας φάνηκε από την αρχή πάρα πολύ ύποπτη).

Μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η Ντιαλό ευχαρίστησε όσους τη στήριξαν στον ιερό αγώνα της, ενώ ο Στρος Καν δεν μπήκε καν στο κόπο να εμφανιστεί στο δικαστήριο. Το γεγονός ότι ο Στρος Καν δέχθηκε να συμβιβαστεί με τη συγκεκριμένη κυρία, δεν αποδεικνύει απαραιτήτως την ενοχή του: σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, οι οικονομικοί συμβιβασμοί δεν υποκρύπτουν μια έμμεση παραδοχή της ενοχής του κατηγορουμένου, απλώς «βοηθούν» στο να δοθεί… happy end σε χρονοβόρες (και άκρως ψυχοφθόρες) νομικές διαδικασίες.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Στρος Καν έδωσε στη Ναφισατού Ντιαλό το μη ευκαταφρόνητο ποσό των 6.000.000 δολαρίων (για να τον αφήσει στην ησυχία του), πληροφορία που διαψεύστηκε και από τις δύο πλευρές. Υποπτευόμαστε ότι το ποσό αυτό, όντως, δόθηκε.

Bonus!
Θεωρία συνωμοσίας: Μήπως ο Στρος Καν επεδίωκε τη διαγραφή του ελληνικού χρέους και μόλις κάποιοι το αντιλήφθηκαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου