Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η Έρρικα Πατρικίου ερμηνεύει Μάνο Χατζιδάκι

Ο Μάνος Χατζιδάκις δεν ανήκει σε αυτούς του συνθέτες που μπορεί κανείς εύκολα να τους τραγουδήσει.

Η μουσική του έχει ένα χαρακτήρα μοναδικό κι έτσι η ερμηνεία των τραγουδιών του καθίσταται ιδιαίτερα απαιτητική. Η Έρρικα Πατρικίου, μια εξαιρετικά ταλαντούχα μουσικός, αποδεικνύει πως αυτό που χρειάζεται, πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις, είναι ψυχή. Και τη διαθέτει στον μέγιστο βαθμό. Γι' αυτό και αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες μου ερμηνεύτριες του Χατζιδάκι και των άλλων σπουδαίων συνθετών. Κι όταν την ακούσετε, θα γίνει σίγουρα και η δική σας.

Την Κυριακή 16/12, το Backstage, η μουσική σκηνή του θεάτρου Badminton «φιλοξένησε» ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στις μουσικές και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Η Έρρικα Πατρικίου, συνοδευόμενη από τη Μερόπη Βλαχογιάννη στο ακορντεόν και τον Ηλία Χατζόγλου στο πιάνο, «ταξίδεψε» το κοινό στις μουσικές διαδρομές των τραγουδιών του αξέχαστου συνθέτη, σε συνεργασία με τον Νίκο Γκάτσο και άλλους στιχουργούς αλλά και τραγουδιών του Γκάτσου μελοποιημένων από τους Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμο Μούτση και Γιώργο Χατζηνάσιο.

Η ερμηνεία της λιτή και ταυτόχρονα θεατρική, γεμάτη συναίσθημα και ψυχή, γεννημένη από την προσωπική της αγωνία να μην περάσει στη λήθη η μουσική σπουδαίων συνθετών, έδωσε πνοή στους στίχους και μετέτρεψε τη μουσική του Χατζιδάκι σε ένα υπέροχο ταξίδι, κάνοντας τον κόσμο «συνεπιβάτη» που δεν νιώθει ποτέ μόνος του (All alone am I) καθώς έξω τον περιμένει μια Μαύρη Φορντ που θα τον οδηγήσει στην Οδό Ονείρων, όπου θα συναντήσει την Μαριάνθη των Ανέμων. Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι από τρεις εξαιρετικούς μουσικούς με αληθινό έρωτα και αγάπη για την τέχνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου