Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ανησυχεί: Οι Έλληνες κινδυνεύουν από μολυσματικές ασθένειες


Ανήσυχο δηλώνει ότι είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, καθώς θεωρεί - σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters - ότι οι Έλληνες κινδυνεύουν από διάφορες μολυσματικές ασθένειες. Μία απλή επίσκεψη του διευθυντή του ECDC, Μαρκ Σπρένγκερ, σε ελληνικά νοσοκομεία, αρκούσε για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι του Κέντρου.

Σύμφωνα με τον κ. Σπρένγκερ, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση, ενώ το προσωπικό δεν μπορεί πλέον να τηρήσει ούτε καν τις βασικές διαδικασίες ελέγχου νοσημάτων, όπως για παράδειγμα το να φοράει... γάντια!

«Η Ελλάδα» αναφέρει, «έχει ήδη ένα από τα χειρότερα προβλήματα στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις», ενώ φοβάται ότι οι περικοπές (λόγω της οικονομικής κρίσης) θα κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο ανησυχητική.

«Ήδη γνωρίζαμε ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ κακή κατάσταση όσον αφορά στις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις, ωστόσο μετά την επίσκεψή μου σε νοσοκομεία της χώρας, είμαι πεισμένος για την κατάσταση», ανέφερε.

Δεν πειράζει. Άλλωστε ο κύριος Σαμαράς μας υποσχέθηκε ότι έρχονται η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Για όσους προφανώς επιβιώσουν από το σχέδιο… αναδιάρθρωσης της χώρας.

Πηγή είδησης:
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου